Gretha Smit

Was het voor Moniek Kleinsman gisteren een rampdag, voor Gretha Smit was het een nog groter drama. Door het min of meer falen van Moniek moest Gretha haar startplaats voor de 5000 meter inleveren. De geboren Rouveense had de 3000 meter op haar kamer in het Olympische dorp, via de televisie gevolgd. De deur van de hotelkamer stevig op slot gedraaid. Voor Greta een drama. Ze heeft het hele seizoen loeihard getraind en geknokt om te herstellen van een blessure. Uiteindelijk wist ze zich te plaatsen voor de Spelen in Turijn. De onzekerheid over de drie startplaatsen was bekend, maar niemand hield daar serieus rekening mee, dat xc3xa9xc3xa9n van de drie Nederlandse vrouwen op de 3000 meter niet aan de limiet zou voldoen. Echter de lage klassering had grote gevolgen. Als Moniek een hele kleine seconde sneller had gereden, zou ze dus een plaatsje hoger gexc3xabindigd zijn. Die klassering zou Nederland een derde startplaats op de 5000 meter hebben opgeleverd. Nu is Greta Smit de eerste reserve. Mocht er alsnog een afmelding komen, door xc3xa9xc3xa9n van de buitenlandse rijdsters of door ziekte van Groenewold of Kleibeuker, dan zou Gretha alsnog kunnen en mogen starten. Vier jaar geleden won Gretha in Salt Lake City zilver op de 5000 meter. Tijdens de huldiging in het Holland House liep ze een gescheurde kruisband op. Vorig jaar werd ze uitgeschakeld door een hersenschudding na een val op het ijs. Dit jaar had ze erg veel hinder van een bekkenblessure.
Wat zou het voor Gretha mooi zijn als ze, hoe dan ook, toch nog mee kan doen op de 5000 meter, haar afstand!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Gretha Smit

 1. Frida zegt:

  Al jaren en dan bedoel ik toch zeker 30 jaar volg ik het schaatsen vanuit deze achtergrond wil ik reageren op de hype ‘Moniek Kleinsma’ wat een onrecht wordt haar aangedaan! Moniek heeft zich eerlijk geplaatst op de 3000 meter en dat zegt wat gezien de lange procedure hiervoor, nu heeft ze op deze 3000 meter niet al te best gepresteerd en dat is rot voor Moniek!!!!!!!!!! Dat Greta nu niet kan starten op de 5000 meter is rot voor Greta inderdaad! Maar Greta had ook zichzelf kunnen plaatsen op deze 5000 meter! Dat heeft ze niet dus is ze van andere afhankelijk, jammer voor haar, maar om deze druk bij Moniek te leggen is niet sportief!!!!!!

 2. NANNE zegt:

  Frida, je hebt in zekere zin gelijk!
  Echter Greta had zich uiteindelijk toch nog weten te plaatsen voor de 5000 meter in Turijn. Dit na alle ellende die ze, de afgelopen periode, heeft meegemaakt.
  Maar haar plaats, moest via een kwalificatie op de 3000 meter, nog verdiend worden….!!! Men heeft dit te gemakkelijk opgepakt, zo van dat doen we wel even…..!!! Moniek Kleinsma heeft inderdaad gereden wat ze kon en helaas is ze hierin niet geslaagd. Maar misschen krijgt Greta toch nog een prachtkans bij de ploegenachtervolging dames!! Nanne

 3. Marijke zegt:

  Gister zag ik Greta op de televisie, die rode oogjes en de tranen… zo zielig en wat een teleurstelling. Ik hoop dat ze in de ploegenachtervolging goed aan bod kan komen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s