Goud en Brons

Mijn voorspellingen van gisteren hebben zich nog iets positiever uitgepakt!! Goud voor Bob de Jong en brons voor Carl Verheijen. Bob de Jong moest als eerste Nederlander de tijd zetten, hij kwam in het vierde paar in actie. Hij zette een fenomenale tijd neer op de tien kilometer. Alle schaatsers beten zich volledig stuk aan de door Bod de Jong neergezette tijd. Het was superspannend. Sven Kramer, de winnaar van zilver op de 5000 meter, beet zich volledig stuk op de tijd van Bob. Voor hem werd het een lijdensweg. In de voorlaatste rit moesten de Noren Saetre en Ervik tegen elkaar rijden en ze reden zich volkomen de vernieling in. Carl Verheijen moest in de allerlaatste rit tegen Chad Hedrick. Even leek het erop dat Carl in de laatste ronden Chad zou verslaan, maar door een echte eindsprint kwam Hedrick toch nog op plaats twee en zo behaalde Verheijen de bronzen medaille. Voor Bart Veldkamp was het vanmiddag zijn laatste rit, hij neemt nu definitief afscheid van het schaatsen, maar misschien zien we hem ooit terug als begeleider of coach van een schaatsploeg. Een geweldig sportman!!

Eindstand 10.000 meter:

1 De Jong, Bob 13:01.57 ,2 Hedrick, Chad (VS) 13:05.40,
3 Verheijen, Carl 13:08.80 , 4 Grxc3xb6dum, Oystein (Noo) 13:12.58,
5 Saetra, Lasse (Noo) 13:12.93, 6 Skobrev, Ivan (Rus) 13:17.54,
7 Kramer, Sven 13:18.14
, 8 Fabris, Enrico (Ita) 13:21.54,
9 Dankers, Arne (Can) 13:23.55, 10 Rojler, Johan (Zwe) 13:29.50

(foto: www: nu.nl)

Morgen nog xc3xa9xc3xa9n schaatsafstand: de 5000 meter voor de vrouwen. Nog steeds heb ik de hoop dat Greta Smit de gelegenheid en de kans krijgt om alsnog te starten. Maar dan moet er wel snel een groot wonder gebeuren…!! Zij zou nog een gouden medaille kunnen behalen, ik gun het haar van harte!!
De start is om 16.30 uur en voor Nederland rijden Renate Groenwold en Carien Kleibeuker. Anni Friesinger zal niet voor Duitsland starten en er zijn geruchten dat Claudia Pechstein verre van fit is…..!!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Goud en Brons

 1. Marijke zegt:

  Goed hxc3xa9???? Super gewoon…

  fijn weekend,
  groetjes
  Marijke

 2. Pjirkje zegt:

  Helemaal geweldig! Wat een race van Bob de Jong! Helemaal verdiend. Carl Verheijen heeft het ook fantastisch gedaan! Helemaal top 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s