Kat met vogelgriepvirus

Onderzoekers van het Instituut voor Diergezondheid hebben op het Duitse eiland Rxc3xbcgen bij een dode kat het vogelgriepvirus H5N1 vastgesteld. Het is voor zover bekend de eerste keer dat in Duitsland het virus van vogels is overgedragen op een zoogdier.
Thomas Mettenleiter van het Instituut voor Diergezondheid zei dinsdag tegen de Duitse zender ARD dat uit nieuwe testen moet blijken of de kat was gexc3xafnfecteerd met de agressieve variant van het H5N1-virus, dat ook voor mensen gevaarlijk is. Door de ervaringen in Azixc3xab, waar het vogelgriepvirus tot dusver het hardst heeft toegeslagen, is al geruime tijd bekend dat katten door het eten van gexc3xafnfecteerde vogels met H5N1 kunnen worden besmet. In Thailand is het vogelgriepvirus onder meer geconstateerd bij een luipaard, enkele tijgers en huiskatten. Er zijn echter nog geen aanwijzingen dat gexc3xafnfecteerde katten het virus op mensen kunnen overbrengen.

bron: Nu.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Kat met vogelgriepvirus

 1. Dancinglady zegt:

  Ook katten al? Het wordt steeds gekker…
  Groetjes Dancinglady

 2. Desiree zegt:

  Hoi Nanne, ik ben erweer, ik ben alleen op blogeiland gebleven. Tjonge ik heb een hoop gemist. Ik heb alleen al een week nodig om van iedereen alles te lezen,….groetjes Desiree 😛

 3. Marijke zegt:

  Zou die kat een vogeltje hebben gegeten?

 4. Pjirkje zegt:

  Las in de LC dat er gxc3xa9xc3xa9n ophokplicht voor katten komt…. Gelukkig maar, want hou een kat die gewend is om regelmatig buiten rond te scharrelen maar es binnen………

 5. Scubaatje zegt:

  In Duitsland in gebieden waar vogelgriep geconstateerd is, moeten de katten al binnen gehouden worden en de honden aangelijnd. Ik hoop toch niet dat ons dat ook te wachten staat.
  groetjes Sander

 6. Bi Bi zegt:

  Allemaal niet leuk…

 7. Richtsje zegt:

  Krijg de bibbers nu hoor…
  De kat had een zeevogel verorberd daar op Rxc3xbcgen en ja, als die ziek is…
  Om nou de kat aangelijnd buiten te laten is ook onmogelijke zaak lijkt me. Hopelijk blijft het allemaal wat binnen de perken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s