Anne Woudwijk zijn walvis op het droge!

Walvis1

Dinsdagmorgen 25 september 2001 knalde veerboot Sier van Wagenborgen Passagiersdiensten omstreeks half acht in dichte mist tegen het staartstuk van de walvis van beeldhouwer Anne Woudwijk. Daarbij brak een flink stuk van de staartvin. Bij de aanvaring liep de veerboot geen noemenswaardige schade op. Toen was direct duidelijk dat de walvis van Woudwijk nooit weer op dezelfde plek geplaatst zou worden. Het kunstwerk zou te veel in de weg liggen.
Zeepok
Jarenlang heeft het ergens op een veilige plek in Harlingen gelegen en sinds kort is het beeld opnieuw geplaatst. Ditmaal geen plek op het Wad. Men heeft het beeld geplaatst op het stenen pleintje voor de vertrekhal naar de veerboot en restaurant Land en Zeezicht, op de pier van Holwerd. Naar mijn mening een absurde plaats voor zo’n mooi beeld van beeldhouwer Anne Woudwijk. Welke hotemetoot krijgt nu het absurde idee om een walvis tussen en op de stenen te plaatsen! Het is nu totaal uit z’n verband gerukt! Het lijkt meer op een wokkel en een keutel!
Een walvis hoort in het water!
Op het Wad was genoeg plaats om deze walvis een veilige plek te geven!
Walvis2
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Anne Woudwijk zijn walvis op het droge!

 1. Anoniem zegt:

  Nou ja, walvis? Het is en blijft een stuk beton met een vorm.
  Ik heb altijd gevonden dat dit stuk beton niet in het water thuis hoorde, en zeker niet in de waddenzee! Toen het nog in het water lag viel dit kunstwerk naar mijn idee niet eens zo goed, en als je het dan toch toevallig zag dan was het nog maar de vraag of men het herkende als een walvis. Nu kun je tenminste nog zien dat het om een walvis gaat. Ik vind dit een betere plek.

  Bennie

 2. Karel zegt:

  Nanne, “As ’t net kin sa’t moat, dan moat it mar sa it kin!”

 3. Wilma zegt:

  Hallo Nanne – lieben Dank fxc3xbcr die Information. Ich schaue es mir dann im Mai an. – Vielleicht ist es ja jetzt ein Klettergerxc3xbcst fxc3xbcr Kinder und Jugendliche *grins* oder eine Landeplatz fxc3xbcr Mxc3xb6wen …
  Liebe Grxc3xbcxc3x9fe – Wilma

 4. Dancinglady zegt:

  Je ziet zeker dat het een walvis is. Ik heb nooit gezien hoe het er vroeger uitzag, maar dit ziet er leuk it.

 5. Sytze Dam zegt:

  IK ben een groot fan van het werk van Anne Woudwijk. Ik heb hem eens ontmoet bij de voorbereiding van een tentoonstelling, was een dag te vroeg. Hij heeft me toen persoonlijk rondgeleid. Ik ben het helemaal met je eens Nanne, het beeld hoort ergens in het water, daar heeft hij het voor gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s