Excursie tijdens strandrit Ameland

Amelans2628september_092

Zondagmorgen de achtentwintigste september. Opnieuw werd ik gewekt door de eerste zonnestralen die door een kiertje van de gordijnen glipten. Op zo’n moment word ik direct onrustig en van slapen of uitrusten komt niks meer. Kwart voor negen was ik alweer te vinden op het strand, banjeren langs de vloedlijn. Het was windstil en toch was het anders dan de vorige morgen. De zee was niet meer rimpelloos, maar er stonden golven en er was een mooie branding. Het was vloed en het water stond behoorlijk hoog. Dit betekende een voorloper van een weersverandering. De twee houten bankjes stonden ditmaal in het water. Opnieuw werd er ’s morgens koffiegedronken op ons terras. ’s Middags kon ik met Agnes mee op de trekker en wagen naar het Oerd en de Hon! Er ging een trekker met twee wagens langs het strand. En ik werd uitgenodigd om mee te gaan. Dit is dus typisch Ameland! Normaal gesproken loop ik altijd over het strand. Dit was voor mij een pracht gelegenheid om van Ameland eens op een andere manier te genieten. Toen we eenmaal op De Hon gearriveerd waren kregen we ook nog eens het aanbod om een bezoek te brengen aan het overslag-station van de NAM. Dit is gelegen in het Oerd en vormt een belangrijke schakel in het proces van gaswinning. Een tussenschakel tussen de platforms voor de kust en het productieplatform in Groningen, waar de verdere verspreiding plaatsvindt. Het werd een ware excursie! Echt heel erg mooi om dit eens van dichtbij te bewonderen en hierover informatie te krijgen. Rond vijf uur ’s middags waren we weer bij de strandovergang van Buren. Ruim op tijd om ’s avonds de boot te nemen.

Amelans2628september_110

Amelans2628september_119_2

Amelans2628september_126

Amelans2628september_125

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Excursie tijdens strandrit Ameland

 1. Jan K. zegt:

  Het landschappelijk schoon en de mooie zonsondergangen op de Waddeneilanden behoeven geen krans. Maar het is toch wel heel aardig om zo’n gasoverslagstation daar eens van dichtbij te kunnen bekijken, want ook dat is zeker de moeite waard.

 2. Wilma zegt:

  Hallo Nanne!
  Das stimmt alles – ich kann dem nichts hinzufxc3xbcgen – denn es war ein wunderbares Wochenende auf der Insel!
  Ich geniexc3x9fe noch davon!
  Liebe groeten – Wilma

 3. Pjirkje zegt:

  Hoi nanne,

  Was een weekendje weg, vandaar de late reactie. Ik heb wat problemen met de mail, het lukt wandelen voor overleven niet mij de bevestiging te sturen, die ik zaterdag moet overhandigen om mee te kunnen doen. Heb een mail gestuurd, zodra ik alles binnenheb, mail ik je. Je hoort dus van me.

  Groetjes

 4. Agnes zegt:

  Tja… uh… nee, ik kan ook niks toevoegen.
  Alleen dat we het vreselijk getroffen hebben met het weer.
  Op dit moment kletst de zoveelste najaarsbui hier op het raam… Ook dat hoort erbij.

  Groetjes van ons

 5. Karel zegt:

  Dat overslagstation van de NAM is dan ook wel het hoogtepunt van wat er op Ameland te beleven is.

 6. Yvonne zegt:

  Nanne,

  Wat een prachtige Amelandfoto’s (wederom). En wat was het inderdaad genieten van het prachtige nazomerweer dit weekend (ook hier bij ons)! Dan is het heerlijk als je je eigen uitvalsbasis hebt op Ameland

  Groetjes,
  Yvonne

 7. MoniqueSamui zegt:

  Leuk met zo’n trekker over het strand te rijden en dat extra uitstapje ziet er ook interessant uit. Die laatste foto is mooi met de lijnen van de buizen, heel mooi op de foto gezet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s