Maxc3x8fsoogst op volle toeren

Maiszaterdag18oktober2008_026

Aan de Koarndyk, tussen Damwoude en Rinsumageest werd gisteren met grote machines geoogst. Ik moest naar de vuilstort en op de grote weg zag ik al gehakselde snijmaxc3xafs liggen. Dus hield ik de omgeving scherp in de gaten. Want al die grote machines trekken nog steeds mijn aandacht. Maar eerst naar de vuilstort, met oud papier en lege flessen. Op zaterdagmorgen is het daar altijd een komen en gaan van auto’s, met of zonder karretjes. Er wordt ontzettend veel weggegooid. Daarna reed ik, per toeval, achter een grote ladewagen. Door de verkeersdrukte raakte ik die uit het oog. Via de Achterweg ben ik op onderzoek gegaan, ‘efkes struinen.’  Ver behoefde ik niet te zoeken. Door de drits en blubber, die door de grote trekkerwielen op de weg komt komt te liggen, was het smalle weggetje akelig glad geworden. Het wil nog wel eens gebeuren, dat iemand in de sloot glijdt….! Daarom erg voorzichtig rijden. Omdat ik gewoon mijn schoenen had aangetrokken ben ik eerst nog snel naar huis gereden om mijn laarzen aan te trekken. Dat was zeker wel nodig! Want ik wilde perse het land in. Het was xc3xa9xc3xa9n grote modderpoel. De wielen van de trekkers zijn groot en breed. Daardoor ondervinden ze geen enkel probleem op de wel erg drassige grond. In sneltreinvaart hebben ze een perceel snijmaxc3xafs geoogst. Het liep allemaal als een goedgeoliede machine.
Maiszaterdag18oktober2008_030
Maiszaterdag18oktober2008_041
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Maxc3x8fsoogst op volle toeren

 1. Fenny zegt:

  Zoiets van dichtbij zien, is wel apart!
  En inderdaad: laarzen nodig!

 2. Bennie zegt:

  En dan lees ik onderstaand bericht op Waldnet:

  Modder op de weg: auto tegen boom
  zaterdag 18 oktober 2008 Oudega

  Door modder op de weg is zaterdagmiddag rond 15.00 uur een auto tegen een boom gereden op de Aldegeasterdyk bij Oudega. Van het land aan de weg was maxc3xafs van het land gehaald en door het vervoer over de weg was modder op het wegdek gevallen. Door de regen was het hierdoor spekglad geworden waardoor de automobiliste in haar Renault Megane gewoon op een recht wegstuk in de slip raakte en daarna tegen een boom tot stilstand kwam.

  Het is om deze tijd van het jaar uitkijken geblazen en voorzichtig rijden!

  groet, Bennie

 3. CALLEMIE zegt:

  en wat was jouw oogst dan???
  heb net gelezen van de zeepieren , ja wij deden dat met de kinderen (just for fun) in Bretagne maar weet niet of je daar een vergunning nodig voor hebt hoor
  en er is goed nieuws en slecht nieuws
  pc is thuis
  maar moet nu door het ventje voledig ge “herconfigureerd worden” dus alles hangt nu af van het ventje
  fijne zondag nanne

 4. Dick zegt:

  Nanne, moeten wij ons zorgen gaan maken om jou? Normaal kan men z’n flessen wel kwijt in een flessencontainer, maar als je al naar de vuilstort moet gaan om van dit glaswerk af te komen, …..moeten we misschien toch eens praten.
  Maar, ik ben het met je eens, deze “openlucht industrie” is een pracht gezicht.

 5. Antje zegt:

  Ik zat ook met verbazing te lezen dat je flessen en papier naar de stort brengt, wij zetten papier eens per maand aan de weg voor de scholen, flessen nemen we mee naar de glasbak bij de winkel……
  Grof vuil brengen we naar de stort.
  Tja, die oogst is een mooi gezicht, maar de wegen zien er niet uit, gevaarlijk voor andere mensen, maar zo is het wel in het leven. Extra voorzichtigheid is nu wel aan de orde.
  Wat een preek hxc3xa9? Och, het is zondag!!!

 6. MoniqueSamui zegt:

  Hier kan ik gelukkig al het vuil aan de straat zetten, altijd wel iemand die langskomt en iets kan gebruiken en aan ’t eind van de dag zijn de bakken leeg 😉 Mooie fotoserie, vooral de eerste is erg mooi van compo. Fijne zondag nog!

 7. Waarom wilde je nu persxc3xa9 het land in? Om foto’s te maken?

 8. Anoniem zegt:

  I believe this is the grain harvest. Nicely done!

 9. JJ zegt:

  I wish I could read dutch to learn more about the grain Harvest, very interesting shots of the process

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s