Esonstad – nieuw vakantiepark –

Esonstadzondag19oktober2008_019

Esonstad is een totaal nieuw vakantiepark, uit de kleigrond gestampt bij Oostmahorn, aan de rand van het Lauwersmeer. In ruim drie jaar tijd is er quasi-historisch stadje gebouwd, het doet veel denken aan Dokkum, xc3xa9xc3xa9n van de Friese Elfsteden. Gisteren ben ik lopend door Esonstad gelopen en het ziet er heel mooi uit. Echter het is niet mijn ding. Het is me te clean. Voor mensen die uit een grote stad komen, is dit waarschijnlijk een prachtig vakantie-oord. Of voor mensen die in een bosrijke omgeving wonen. In Esonstad zijn veel voorzieningen te vinden, zoals een horecagelegenheid, een bakker, enkele kleine winkeltjes, etc. De kinderen kunnen er schaatsen op een kleine kunstbaan. Het stadje is omringd met water en bereikbaar met bootjes. Verder bevindt er zich een veerbootdienst naar het eiland Schiermonnikoog. Achter de zeedijk ligt het mooie natuurgebied: het Lauwersmeer. Een ideale plek om te watersporten. Ik heb daar vaak gesurfd.Het leuke is dat een aantal van mijn bezoekers(sters) al eens in Esonstad zijn geweest. Daar zelfs al een korte vakantie hebben doorgebracht.
Esonstadzondag19oktober2008_020 
Esonstadzondag19oktober2008_030
Esonstadzondag19oktober2008_032
Esonstadzondag19oktober2008_035
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Esonstad – nieuw vakantiepark –

 1. Richtsje zegt:

  Heej ja, dat is misschien nog wel een leuk idee voor later deze week, is niet zo ver van huis maar wel weer ‘ns wat heel anders!

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Het is te clean… De gebouwen hebben geen karakter. Al vind ik het park van een afstand er wel mooi uit zien.
  Toen ik dit jaar in maart met de boekerij naar Schier ben geweest, zijn we met die boot gevaren. Erg leuk om eens mee te maken.
  Groetjes Gerda

 3. Fenny zegt:

  Wij waren hier vorig jaar met ons gezin en we hebben er geen last van gehad dat het zo clean was! Er was toen geen ijsbaan!
  Het moet ook nog even wat meer begroeid raken, kwestie van tijd.
  En schitterend toch, dat je lopend uit je tijdelijke woning vandaan, zxc3xb3 de boot kunt nemen naar Schiermonnikoog!
  Wij hebben hier een weekend echt genoten. Ons appartement voor 6 personen was ook heel ruim!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s