Thuis in Friesland door Baukje Zijlstra

Thuisinfriesland_3 Thuis in Friesland, is de titel van het boek geschreven door een oud-collega van me: Baukje Zijlstra. – Thuis in It bxc3xaaste lxc3xa2n fan d’ierde. – Van de weidse vergezichten in het noorden tot de glooiende bossen in Gaasterland, van de historische voornaamheid van de elf steden tot de landelijke beschutting van de terp van Hegebeintum. Friesland heeft het allemaal. – Hier heersen nog rust en ruimte, al heeft de tijd er niet stilgestaan. – De provincie onderscheidt zich door een eigen taal, sporten zoals kaatsen, fierljeppen en skxc3xbbtsjesilen en door fenomenen als de mummies van Wieuwert en natuurlijk de Elfstedentocht. – Hartstochtelijk geschreven door Baukje Zijlstra en magnifiek gefotografeerd voor iedereen die thuis voelt in Friesland – Wolkom yn Fryslxc3xa2n!
Baukje Zijlstra, afkomstig uit Dokkum, is geboren en getogen in Friesland, waar ze meer dan 30 jaar heeft gewoond. De afgelopen 20 jaren heeft Baukje haar beziggehouden in verschillende functies met tekst en redactie. Voor het schrijven van Thuis in Friesland heeft ze zich verdiept in de dingen die haar het meest interesseren: boeken, taal en literatuur, kunst en cultuur, archeologie en geschiedenis. Roelof van der Schaaf, afkomstig uit Amsterdam, studeerde fotografische vormgeving aan de Rietveld Academie in Amsterdam en aan de The Medway College of Design in Rochester. Hij is al bijna dertig jaar als fotograaf en lichtontwerper werkzaamn in de mediabrache. Zjn specialisaties zijn landschaps-, architectuur en panoramafotografie.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Thuis in Friesland door Baukje Zijlstra

  1. Per toeval heb ik de boekpresentatie van dit boek meegemaakt. Bij boekhandel Van der Velde in Leeuwarden. Jouw verhaaltje hierboven is langer dan die hele boekpresentatie… wat een aanfluiting was dat, zeg. Maar het boek vind ik erg mooi.

  2. CALLEMIE zegt:

    alleen de omslag doet al kopen!!!!
    een aanrader dus voor wie friesland wil bezoeken???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s