KOOS TIEMERSMA

Tiemersma_ljedder_2 Ik stap uit de lift en op hetzelfde moment stapt collega Abe van Friese Pers Boekerij in de lift met een gast. In een flits schiet het door mijn hoofd: deze man ken ik. Op het moment als de deuren sluiten, ziet de gast mij staan en ook hij herkent mexe2x80xa6., we kunnen elkaar nog net op tijd dag zeggenxe2x80xa6! Even had ik er geen naam bij, maar eenmaal op mijn werkplek wist ik het: KOOS TIEMERSMA. Jaren terug, ongeveer 24 jaar terug, woonden we in dezelfde straat en maakten we af en toe eens een vluchtig praatje. Ook Koos had op zijn beurt een bekend gezicht herkend en vroeg Abe: ik ken de persoon, maar kan niet op dTiemersma_mindgamese naam komenxe2x80xa6?! Teruggekeerd op mijn werkplek bedacht ik het snode plan om Abe xc3xa9n zijn naaste collega een mailtje te sturen, in de hoop dat zij dit tijdig zouden openen en lezen. Een halfuurtje later ging mijn telefoon: in het Atrium kon ik oud-buurman Koos ontmoeten. We hebben een leuk gesprekje gehad. Tot mijn grote schande moest ik Koos vertellen dat ik nog nooit een boek van hem gelezen heb, maar daar komt verandering in…! KOOS TIEMERSMA is in Friesland een bekend auteur/schrijver en ook op het muziekgebied een bekende Fries. Misschien een goeie tip voor de komende feestdagen: Sinterklaas en de Kerstdagen…!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op KOOS TIEMERSMA

 1. Anna zegt:

  Hej, vanmiddag hadden we rond 300 bezoekers op onze weblog. Hoe dat kwam? Thomas was te horen in Noardewyn (oeral op de wrald). Zijn zus was zo aardig om hem op te geven (ze zochten iemand die geemigreerd was naar Scandinavie). Die foto van ons is in onze tuin gemaakt. Het moet idd mogelijk zijn om met vorst (is nu trouwens weer over) op de meertjes te schaatsen. Hoop dat het flink gaat vriezen, want we zijn gek op schaatsen op natuurijs!! groetnis uit Zweden, Anna

 2. Antje zegt:

  Koos Tiemersma? Ik heb een kast vol friese boeken, maar volgens mij zit er geen boek van hem tussen….

 3. rinus zegt:

  Hoi Nanne
  Inderdaad Antje is een echte frieze boeken verslinder de kast staat hier vol .
  Ik zelf ben een echte Fries, maar Fries lezen kon ik eerst niet, maar het gaat steeds beter, maar zal er nooit een liefhebber van worden.
  Groetjes Rinus

 4. Gelukkig voor jou is er een boek van Koos Tiemersma in het Nederlands vertaald: De Ladder.
  Leuk zeg, om een auteur tegen te komen. Dat soort dingen waren de gouden randjes van mijn baan.

  Groetjes Gerda

 5. Yvonne zegt:

  ‘It liet fan de Ibis’ wie ek prachtich!

  Dat lxc3xaazen yn it Frysk moat nammers gewoan efkes wenne, mar ast dxc3xaar ien kear trochhinne bist, leit der in hele nije biblioteek oan boeken klear dxc3xaar’st samar xc3xbat kieze kinst. Hearlik dochs!

 6. MoniqueSamui zegt:

  Wat leuk zo’n onverwachte ontmoeting en goed dat jouw hersens zo goed werken en de naam wisten op te diepen! Ik moet in die gevallen vertrouwen op het geheugen van mijn man, dat van mij is net een zeef … 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s