Ameland … in wintersfeer

Ameland1

Het kan vriezen en/of het kan dooien. Een terechte opmerking van een bezoekster van mijn site. Momenteel vriest het nog licht tot matig in Noord-Nederland, terwijl het in Limburg alweer ruim 14 graden vriest. Vandaag staat in Friesland het punt ter discussie of de sluizen terecht zijn geopend of dat dit onder geen beding had mogen gebeuren! Als ik zo de weerkaarten bekijk, zijn de vooruitzichten niet gunstig te noemen wat de winter betreft, voor de komende dagen. Ook gaf de lucht vanmiddag kleine fladderige wolkjes te zien, wat wel eens zou kunnen duiden op een ander weertype. Het zou wel eens kunnen gaan dooien. Aan de andere kant is de maanstand gunstig wat de nachtvorst betreft, het is immers wassende maan. Maar terugkomend op het punt dat de sluizen zijn geopend…., hierover kunnen we pas achteraf zeggen of het een terechte keuze is geweest, ja of nee! Het zou verdomd jammer zijn, als een Friese Elfstedentocht op de schaats hiermee om zeep is geholpen. Op Ameland is het ook winter en van Wilma Tien kreeg ik de nodige foto’s van een winters landschap op dit mooie eiland.
Ameland2
Ameland3
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Ameland … in wintersfeer

 1. Van plaatjes schieten daar ken jij wat van wilma. Groeten

 2. Wilma zegt:

  Hallo “woordwisseling”!
  Lieb von Dir mich anzusprechen.
  Ich kann normalerweise niederlxc3xa4ndisch “lezen” und deuten … aber magst Du mich aufklxc3xa4ren – was das bedeutet: “plaatjes schieten”.
  Bedeutet das – ich kann gut fotografieren?
  Vielen Dank fxc3xbcr Deine Mxc3xbchen und liebe groeten aus Nordhorn. Wilma

 3. Agnes zegt:

  Ja het is echt wel mooi hier op het moment hoor. Echt…

  Uh… Nanne, voordat je het van de straat moet horen: voor een pilsje drinken met mij moet je niet meer in Buren zijn hoor. Ik heb een jaarbetrekking gekregen bij mijn andere werkgever…
  Daarover mailen we later… Morgen naar de wal om werkkleding!

 4. Mooie foto’s ! Ik ga zo naar buiten. Hier ligt sneeuw en dat ziet er geweldig mooi uit ! Dat moet gewoon vastgelegd worden.

  Groetjes Gerda

 5. maha zegt:

  Wat mij betreft mag het rustig nog een poosje winter blijven.
  Mooie sfeerplaatjes.

 6. Richtsje zegt:

  Zulke dagen als gisteren mogen van mij nog wxc3xa9ken achterelkaar duren. Jammergenoeg oogt het nu heel anders met regendruppels tegen het raam. Vanmorgen (nou ja, vrxc3xb3xc3xa9g in de morgen) was het nog wit, dat vond ik vrolijker! Voor het ijs funest natuurlijk. Zonde. Geen 11-stedentocht, en de lage temperaturen die het knmi bedacht waren mooi maar niet voor ons geldend…

 7. Marijke zegt:

  Het wintert lekker! Hier ook weer een graadje of 8 vorst vannacht en vanmorgen een witte wereld. Het is lekker!!!

 8. anneke pater zegt:

  Ik kom toevallig deze site tegen, omdat ik op zoek ben naar Wilma uit Nordhorn, Wilma was mijn buurvrouw op camping Roosdunen in Ballum, spreekt zeer goed Nederlands en is lerares. Zij heeft een andere caravan op de Camping gekocht, ik vroeg mij af of ze kontakt met mij zou willen opnemen.

  met vr groeten Anneke Pater

 9. Wilma zegt:

  Hallo Anneke!

  Hier ist die Frau – auf die Deine Beschreibung passt! Ich wohne immer noch auf Camping Roosdunen Nr. 330 – DiWa – aber ich sehe Dich xc3xbcberhaupt nicht mehr! Mxc3xb6chtest Du meine E-Mail Adresse – dann sende Nanne doch Deine Mail Adresse und er sendet sie mir dann – ok.
  Hier meine Adresse zu hinterlassen – groxc3x9fes Fragezeichen.
  Freue mich sooo sehr auf einen Kontakt “wieder” mit DIR!
  Ganz liebe groeten – Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s