Franxc3xa7oise Hardy – Tous les garxc3xa7ons et les filles

Nostalgie uit de jaren zestig! Vandaag hoorde ik via Radio 2 het prachtige lied van Franxc3xa7oise Hardy: "Tous les garxc3xa7ons et les filles".

Radio 2 schenkt op dit moment heel veel aandacht aan de roemruchte jaren 60. Jaren die ik bewust heb meegemaakt, met name de jaren in de tweede helft van de jaren zestig.

Ben erg benieuwd wie dit schone lied kent…??!!

Franxc3xa7oise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chxc3xa9ri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday’s schrijfduo. Het nummer "Tous les garxc3xa7ons et les filles" werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisie Songfestival met L’amour s’en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Acadxc3xa9mie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude viend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet "Puisque vous partez en voyage." Iggy Pop en xc3x89tienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Franxc3xa7oise Hardy – Tous les garxc3xa7ons et les filles

 1. Jetske zegt:

  Ik kende het nummer niet.
  Misschien onbewust wel eens gehoord, moet toen ongeveer twee jaar zijn geweest. 😉

 2. antsje zegt:

  Ik kon de naam niet maar het liedje is erg bekend

 3. Jan K. zegt:

  Hier staat Radio 2 toch al vaak aan, maar tijdens “De week van de jaren zestig” en later in het jaar die van de jaren 70, staat hij vrijwel de hele dag aan. Altijd goed!

 4. Wopke zegt:

  Veel muziek uit de jaren 50 en 60 elke woensdagavond in het programma “krasse platen” bij radio a7fm. En in de 2 uren voorafgaand veel Friese muziek.;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s