Elfstedenwandeltocht zondag 15 februari

Weidumerhout

Boarnsterhim en Littenseradiel organiseren samen een Elfstedenwandeltocht op zondag 15 februari. De Elfstedenvereniging bestaat 100 jaar. Het eerste stuk van de Elfstedenroute, dat tussen Boarnsterhim en Littenseradiel ligt, is de Zwette naar Sneek toe. Daar komen de schaatsers tijdens de schaatstocht in het donker langs en moeten dan vooral oppassen dat ze in het donker niet met hun hoofden tegen de bruggen rijden. Om de rijders te helpen, staan er trekkers langs het ijs om met hun lichten de weg te wijzen. In die sfeer is het idee van een Elfstedenwandeltocht ontstaan. Vanaf 15.00 uur zal Hylke Speerstra in het Weidumerhout winterverhalen vertellen uit zijn nieuw boek. Tevens is er een expositie te zien van filmmateriaal uit de eigen collectie van Henk Kroes. In de schemering van de namiddag zal de wandeltocht plaatsvinden vanuit het Weidumerhout. De route zal worden verlicht door fakkels en trekkers, net als bij de echte Elfstedentocht. Onderweg is er muziek en na terugkomst is er snert in het Weidumerhout. Vandaag heb ik van een collega twee startkaarten gekregen.
Nanne loopt zondag mee!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Elfstedenwandeltocht zondag 15 februari

 1. Anoniem zegt:

  Hee Nanne,
  Je moatte in kroade ha! Ha al wiken lyn besocht hjir kaarten foar te krijen, mar it wie samar xc3xbatferkocht. Is der faaks noch in kollega mei in kaart? Dan hxc3xa2ld ik my oanbefoalen. Groeten en snein in moaie kuier tawinske yn xc3xbas rike,earme gemeente.
  groetnis Anneke Sikkema.

 2. Dancinglady zegt:

  Leuk! Ik wens je alvast veel plezier zondag.

 3. Richtsje zegt:

  Hoi Nanne, ik hoop dat je een leuke tocht had, ondanks het weer… Zelf ben ik dus amper buitengeweest, een paar fotootjes geschoten. Allang blij dat ik niet als taak had om het verkeer te regelen. Aan Hylke Speerstra en Henk Kroes begeleiden en een laatste stempel zetten had ik de betere klussen vond ik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s