Irritant telefoneren….

Telefoon1

Heel normaal, een foto van een telefoon. Dit communicatiemiddel is in deze tijd niet meer weg te denken. Iedereen, jong en oud loopt daarnaast ook nog eens met een mobieltje. Toch weet ik de tijd nog te herinneren dat niet iedereen een telefoontoestel had. Thans staan er meerdere toestellen in de woning. Wij hadden vroeger een telefoon in de lange gang van de boerderij te hangen. Een toestel dat aan de wand hing, niet eentje met een druktoets, maar met een draaischijf. Het was een koude, lange en hoge gang, zonder verwarming. ’s Winters was het er vooral erg koud. Lange gesprekken werden er dan ook niet gevoerd! Mijn oom en tante die naast ons woonden hadden geen telefoon. Wij moesten hen altijd waarschuwen als er telefoon voor omke en tante was. Maar ook waren er familieleden die de telefoon drie keer over lieten gaan, ten teken dat we alvast mijn oom en tante konden gaan halen en dat er na vijf minuten werd teruggebeld. Op zich was dat een mooi systeem. Zoals ik al zei, nu heeft bijna iedereen een mobieltje. Als ik koffie haal, lopen er altijd een aantal collega’s in de lange gang met zo’n mobieltje aan het oor. Vaak heeft het zoiets van: kijk mij nou toch eens een interessant gesprek voeren. Veelal niet eens een zakelijk gesprek. Ook denk ik wel eens: bellen ze nou met hun partner of is het toch stiekem …! Vaak kun je immers ongegeneerd de gesprekken volgen. Zo is het bij ons in de wandelgangen, maar ook als je in de bus of trein zit. Ik heb soms de neiging om mee te kletsen. Het is vaak uiterst irritant om al die verhalen te moeten aanhoren. Wat is jullie mening?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Irritant telefoneren….

 1. rinus zegt:

  Hoi nanne
  Bij ons op het werk mocht je bellen als je wou bellen moest je naar het kantoor van de chef
  In die tijd had ik een mobielle telefoon wel bij me maar gebruiket hem buiten wel eens in de pauze maar dan moest het ook wel.
  en dat mocht
  Prettig weekend alvast
  Groetjes Rinus

 2. johan bolijn zegt:

  in de trein en bus zou het verboden moeten worden is erg irritant om alles mee te kunnen horen

 3. antsje zegt:

  HET ERGSTE VIND IK ALS ER IN EEN RESTAURANT GETELFONEERD WORD. EN OOK MET OPENBAAR VERVOER. IK SNAP OOK NIET DAT WEKGEVERS HET TOE STAAN OP HET WERK.
  ZELF HEB IK ER xc3x89xc3x89N DIE IK BIJ MIJ HEB MET WANDELINGEN VOOR EVT NOOD. EN ALS IK OP EEN AVOND LAAT OP STAP BEN EN MET VAKANTIES. VOOR DE REST VIN IK TOTALE ONZIN.

 4. antsje zegt:

  SORRY VOOR MIJN SCHRIJF FOUTEN . VOLGENDE KEER BETER. MOEST NU TE SNEL

 5. Richtsje zegt:

  Mobiel bellen doe ik maar zelden. Erger nog, meestal is de batterij weer leeg als ik ‘m nodig heb…
  Wel heb ik een ‘loop-telefoon’ op mijn werk en dat is reuze handig, kan ook bijna niet anders met mijn baan vind ik.
  Voor de rest heb ik een gloeiende hekel aan het MOETEN luisteren naar andermens’ gesprekken.

 6. Dancinglady zegt:

  Mobieltjes hebben veel voordelen, je kan bellen als je pech hebt of later bent, maar ik kan me er soms ook erg aan irriteren.
  Zo heb je bijvoorbeeld visite die ineens gebeld wordt over iets onbelangrijks maar wel een hele tijd aan het bellen is. Of ben je met iemand in gesprek, komt er weer een telefoontje tussendoor. Dat vind ik vaak jammer.

 7. Yvonne zegt:

  BLOEDIRRITANT!
  dit moet op grote schaal aangepakt worden, als forens wordt je werkelijk HORENDOL! verbieden helpt niet; de ns heeft stilt-coupxc3xa9xc3xa9s, hierin is het zo mogelijk nog luidruchtiger dan ergens anders. Een enkeling met zelf-kennis gaat op het balkon zitten, maar die zijn zeldzaam. Idd ook in de bus, maar ook nog op de fiets en in de auto – levensgevaarlijk!
  Maar ik snap het ook niet. Iedereen vindt het irritant in het ov en het verkeer, en toch wordt het zoveel gedaan. Is het dan wij tegen, hun voor, of zijn mensen inconsequent of hypocriet?
  Regelmatig maak ik mee dat mensen bellend instappen en bellend uitstappen. Soms heeft zo’n rit een half uur geduurd!
  ZUCHT. Niets aan te doen, ik vrees dat alleen zinloos (onee, in dit geval wordt het dan zinvol) geweld hiertegen helpt. Of het jatten van telefoons wanneer men die langer dan 3 minuten gebruikt.
  nou ja…. ik weet het ook niet meer.
  irritant vind ik het dus wel, dat moge duidelijk zijn.

 8. yvonne zegt:

  by the way, ik ben niet de bekende Yvonne uit de lijst…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s