Luguber verhaal

Schaap

Onbewust gaan mijn ogen altijd over een weiland met schapen. Dit is nog iets van vroeger, toen we nog op een boerderij woonden. Ik leerde toen dat er altijd iets met een schaap mis kon gaan. Het wilde nog wel eens gebeuren dat een schaap, dik in de vacht, op de rug in het weiland lag. Zonder hulp zou het arme schaap sterven. Een mensenhand is dan haar redding. Toen ik vanmiddag uit mijn werk kwam, nam ik een binnenweggetje richting huis. Even dacht ik dat ik het niet goed zag, na driehonderd meter ben ik gestopt, om alsnog een kijkje te nemen. Wat ik zag, was een beetje luguber. In het weiland liep een schaap met iets raars. Onder het schaap, hing tussen haar achterpoten een bloederige zak. Het leek me dat ze haar baarmoeder naar buiten had geschoven. Ik ben naar de dichtstbijzijnde boer gereden en heb deze gewaarschuwd. Hij zou direct een kijkje gaan nemen. Dat is ook wel nodig, want ’s nachts zou het een prooi kunnen worden van roofdieren. De natuur kan wreed zijn!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Luguber verhaal

 1. Laurie zegt:

  Sweet photo. They saw you!

 2. jee, Nanne, wat een nare ervaring. Zoiets blijft wel even op je netvlies, denk ik.
  Ga je vandaag vragen of het schaap het gered heeft ? of is dit een domme vraag ?
  o.t. Ik ben in Renkum geboren en heb daar mijn jeugd doorgebracht. Toen heette Parenco Van Gelder Papier en had vestigingen door heel Nederland met ieder zo zijn eigen specialisme. Renkum het courantenpapier (zo schreef je dat toen nog). Ik heb zelf bij Van Gelder in Arnhem, Apeldoorn en Amsterdam (hoofdkantoor) gewerkt. Een heel erg leuk bedrijf (toen)

 3. Marijke zegt:

  Getsie..

 4. antsje zegt:

  Ook ik heb dat nog steeds kijken of er niets mis is met schapen. Dit is toch wel heel vreemd. Hoop dat zij het gered heeft

 5. Laurie zegt:

  Nanne I couldn’t get a good translation for your text. I thought the sheep was giving birth and that the thing coming from it was the baby still in the birth sac…hence my comment that it was a “sweet moment”, thinking it was new life coming forth. I’ve only seen puppies and kittens being birthed. Thanks for emailing me the correct info. I do hope the sheep was ok. Do you know if it was a birth sac? or something much worse?

 6. Antje zegt:

  Ja raar hxc3xa9? Toen ik destijds schapen telde was het ook altijd goed kijken of er iets was, onderweg doe ik dat ook nog steeds, maar dit is wel heel raar hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s