Elfstedentocht Terugblik (slot)

Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_0
De sfeer is gemoedelijk en vrolijk tijdens de start, zowel in Leeuwarden, Sleat, Workum, Franeker als ook in Dokkum.
Vandaag de laatste terugblik op de Wandelelfstedentocht van 2009. Nog xc3xa9xc3xa9n keer kijk ik terug naar de laatste dag van het wandelen. Misschien wel de mooiste dag. Niet qua afstand, want die is wel erg kort, maar meer om dat het een bijna feestelijke afstand is, die je loopt van Dokkum naar Leeuwarden. Ten eerste loop je door Damwoude en haar mooie omgeving. Mijn omgeving, daar waar ik woonachtig ben. Ten tweede is er op deze route veel vertier, in de vorm van muziek. Bij het naderen van Lekkum kom je dan ook nog eens de oldtimers tegen, die in tegenovergestelde richting hun Elfstedentocht rijden. Kortom een zonnige dag, met een feestelijke afsluiting in de Harmonie. Dan ben je snel de pijn vergeten en stort je je in het feestgedruis.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_2
Buiten musiceren in Rinsumageest. Het bekende plaatselijke dorpshuis is bijna twee jaar terug totaal afgebrand. Momenteel is men druk bezig met de bouw van een nieuw onderkomen.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_3
Genieten van de koffie, van het Fryske Volkslied en kijken naar de mede-wandelaars.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_4
Onverstoord zat ze te drummen.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_5
Hello Mary Lou en Frysk Folksliet.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_6
Beroemd is ondertussen het Blauwe Tegelbruggetje. Van personen die een Elfstedentocht op de schaats hebben gereden, hangt een blauw tegeltje tegen de wand van deze brug. Ondertussen een toeristische bezienswaardigheid. Hier worden de nodige foto’s gemaakt.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_7
Twee vormen van het afleggen van de Elfstedentocht, passeren elkaar kort voor Lekkum. Zwaaien naar elkaar en soms hoor je een schorre oude claxon.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_8
Snakkerbuoren ademt ook iets van rust uit.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23mei_9
Hoe dichter je bij de Harmonie komt, hoe gezelliger en drukker het wordt. Velen staan klaar met bloemen.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23me_10
Tijdens de feestelijkheden en tussen de polonaise door worden er lopers gehuldigd. Zij hebben tien keer of veel vaker de Elfstedentocht gelopen.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23me_11
Tien keer heeft Willem Huizinga de tocht gelopen en in een korte speech bedankt hij het bestuur en de vrijwilligers voor deze goed georganiseerde Elfstedentocht.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23me_12 
Ook de ‘DIESEL’ in het geel, heeft de 210 kilometer nu tien keer gelopen. Ik noem haar altijd ‘de diesel’, omdat ze altijd rustig op gang komt, maar na enige tijd heeft ze er behoorlijk de vaart er in en loopt stevig door, richting finish.
Elfstedenwandeltochtzaterdag23me_13
Ik eindig deze serie berichten met een fraaie foto van mijn ‘speciaal wandelvriendinnetje’.  Voorgaande jaren vaak in een fraai SC Heerenveen-shirt, zaterdag was ze draagster van een heus oranjeshirt van de KNVB! Ze vroeg me of ik een foto van haar met schaatscrack Klasina Zeinstra wilde maken. Twee bijzonder vrouwen!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s