Freule fan Mantgum

Akkerwoudewoensdag27mei

Onwillekeurig denk je op een dag als vandaag nog eens terug naar dezelfde dag, echter dan vorige week. Waar liep je ongeveer op dat tijdstip. Het zijn van die mooie herinneringen, die ook weer langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Leuke contacten blijven echter bestaan en ik weet bijna zeker dat dit ook blijft doorgaan.
De onverwachtte ontmoeting met de concierge van Buitenpost.  Met Appie en Jannie had ik wel vaker contact, maar deze week is dat een beetje aangezwengeld. Trouwens met alle oud-bekenden! Ik moet nog vaak even denken aan het bijzondere ‘petear’ met Wieke de Haan, alias freulefanmantgum (mooie naam!). Het blijkt een goed petear geweest te zijn, mooi dat er zoiets als de mail bestaat. Zojuist nog telefonisch contact gehad met Anneke en Ruurd, maar ook met Eelke. Allemaal Elfstedenlopers. Zij treffen alweer voorbereidingen om Pinkstermaandag de Elfstedentocht te fietsen…! Dit zijn dan van die kleine leuke bijzonderheden, voor de rest zit ik weer behoorlijk in het ritme. Verbaas me daar altijd over, hoe snel dat allemaal gaat. Morgen en vrijdag zijn we druk bezig met de planning van de diverse Weekbladen van Friesland. We moeten in verband met Pinkstermaandag een dag vooruit werken. Voor zover ik nu kan overzien hebben we alles onder controle. Op de terugweg reed ik via een klein binnenweggetje terug richting Akkerwoude. Op een gegeven moment moest ik stoppen. Een boer was bezig zijn melkkoeien binnen te halen. Dit ging deels over een klein klinkerweggetje. Een enkele keer is dit de gewoonste zaak van de wereld, in mijn woonomgeving.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Freule fan Mantgum

  1. Wondelgijn zegt:

    Ja! Dat herken ik! Als wij iets ‘groots’ hebben gedaan zeggen we ook nog vaak een week later: Goh, vorige weel waren we dit en dat aan het doen…. weet je nog?? Dat heet nagenieten!!! 😉

  2. Wondelgijn zegt:

    Hihihi… nog maar even snel dan: wondelgijn is anagram van gwendolijn. Mijn doopnaam, ‘Gelukkig’ wordt ik Gwennie genoemd! 😉 (romantische vader…. hahahaha)

  3. Laurie zegt:

    It looks like they are marching in a parade. Nice image.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s