Geen dam naar het mooie Ameland!

Holwerdslib

In het jaar 1871 werd bij het wantij een dam gebouwd tussen Ameland en de vaste wal. Dit werd geen succes. De dam bleek niet stormbestendig en na zware stormen in 1882 werd besloten de reparatiewerkzaamheden te stoppen. Nog steeds zijn er restanten van de dam met eb te zien. Tegenwoordig komt de discussie over een vaste oeververbinding weer op gang. Er zou dam naar het eiland moeten komen….! Vooral nu ook nog eens blijkt dat rederij Wagenborg regelmatig met de grootste moeite een vlotte overgang kan maken. Ameland blijkt steeds moeilijker bereikbaar te zijn. Vaargeulen dreigen dicht te slibben. Voor de toeristen begint dit een vervelende zaak te worden. Baggerschepen proberen de vaargeul met de grootste moeite op diepte te houden. Nu we voor het toeristenseizoen staan, hoor je daarom weer dezelfde geluiden: leg een dam aan naar Ameland, eventueel deels met een beweegbare brug. Mijn mening is duidelijk: er mag nooit een dam naar het mooie eiland Ameland komen! Wat is jullie mening over bovenstaand, zou er een dam moeten komen?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

11 reacties op Geen dam naar het mooie Ameland!

 1. antsje zegt:

  xc3xabxc3xa9n woord. NOOIT
  prettig weekend alvast gewenst

 2. jacqueline zegt:

  nee natuurlijk moet er nooit een dam komen tussen xc3xa9xc3xa9n van de eilanden en de vaste wal. Dan maar wat meer baggeren en de toeristen iets meer geduld opbrengen. Dat moet je toch wel overhebben voor het verblijf op deze ozo mooie eilanden.

 3. Agnes zegt:

  Mijn mening???? Ik ben niet objectief…. maar dat weet je wel. En eigenlijk weet je mijn mening gewoon wel.
  Al moet ik zeggen soms, hxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9l soms zou je willen dat er een brug zat. In geval van nood dat je naar de wal moet omdat er ‘snachts een familielid is overleden, is bevallen of waar het heel slecht mee gaat. Maar ook daarvoor zijn snelle boten en hele goeie oplossingen. Dus ach, laat Ameland gewoon een eiland blijven. Gaarne…

 4. marleen zegt:

  nooit nooit nooit mag er een dam komen, Ameland zou al zijn charme zijn magie verliezen.
  groetjes marleen

 5. Peter zegt:

  Tuurlijk moet die dam er komen, zo’n bijzonder eiland is Ameland niet. Het is gemakkelijker te bereiken over een dam, de veerboten doen er steeds langer over. Jammer dat het plan nooit is uitgevoerd.

 6. Tjonge jonge, nu de brug naar Texel er niet komt, gaan ze over tot een plan om een dam naar Ameland te maken?? Laat de Waddeneilanden toch gewoon eilanden blijven… Kunnen ze het geld niet gebruiken om bijvoorbeeld het fileprobleem op te lossen?

 7. Jelle zegt:

  Nooit en te nimmer
  Anders verliest het eiland zijn identiteit en unieke status…. Mooi blijven baggeren maar!!

 8. johan bolijn zegt:

  nee nooit een dam aanleggen
  er is een paar weken besloten om de vaargeul dieper en breder te gaan maken, dus de vaartijden bij laag water moeten dan ook beter worden

 9. Andrxc3xa9 zegt:

  Liever vandaag dan morgen een brug naar Ameland! Een loopbrug! Jawel, vanaf Holwerd een loopbrug naar het mooie Ameland. Ameland heeft het milieu hoog in het vaandel. Maar het stinkt er van de autoxe2x80x99s!! Zorg voor goed openbaar vervoer en laat de auto op de wal staan.

 10. Hielke Schaap zegt:

  Nee,nee en nog eens nee!! Daardoor wordt het waddengebied totaal verpest. Kijk maar eens naar het Deense eiland Romo. Autos op het strand enz. afschuwelijk. Wie het vervelend vindt eens op de boot te moeten wachten of vast zit ( heerlijk toch, want wij hebben vrij of vakantie ) moet maar liever naar Mallorca gaan. Want daar is het toch zooo fantastisch!!! Het Waddengebied is eenmalig en moet zo behouden worden. Ik ben er mee groot geworden in het noorden van Friesland en hoop van deze prachtige natuur ook hier in Noord-Duitsland nog lang te mogen genieten.

 11. Bennie zegt:

  Nooit!! Als er een dam naar Ameland zou komen dan is het gauw gedaan met het unieke van het eiland. Ik denk dat het bijzondere er voor de toerist dan ook heel snel af is.
  Het mooiste zou nog zijn dat Ameland autovrij zou worden. Als liefhebber van stilte zou ik dat toejuichen.

  Bennie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s