Mijn dode vlinder in de oude boerderij

Buren

De dood van een vlinder…., ach de xc3xa9xc3xa9n zal er niet bij stil staan, de ander zal het jammer vinden en denken: so what? Maar toch zou het maar zo kunnen dat deze vlinder, ooit een noodlottige dood heeft doorstaan. Wat die oude deuren hiermee te maken hebben? Misschien wel helemaal niks. Hadden de deuren open gestaan, was het vlindertje misschien naar buiten gefladderd. Die oude verweerde deuren trokken altijd mijn aandacht. Door dit oude pand ontdekte ik ook de vlinder. Het lijkt een beetje op een stilleven. Gisteravond had ik onderstaand bericht al geschreven.
Buren1
Geboeid kijk ik altijd naar de oude boerderij, net buiten de bebouwde kom van Buren. Misschien kan ik beter zeggen: aan de rand van dit westelijk gelegen dorp op Ameland, aan de Strandweg. Deze boerderij staat al een tijdje onbewoond en tot nog toe is er niet een duidelijke bestemming. De tand des tijds heeft zijn werk gedaan. Ik heb vorige week mijn fiets tegen een hek neergezet en heb een ruim een half uur dit oude pand in ogenschouw genomen. Let bijvoorbeeld eens op de mooie mossen, verschillende soorten mos zijn er vinden op die mooie kleine gele steentjes. De stopverf, die door de ouderdom en de droogte, deels is verpulverd. Dan ligt er binnen in een klein vensterbankje een bijna kleurloze vlinder. Deze moet een dramatische dood gestorven zijn. Heeft zich misschien tig keer te pletter gevlogen tegen het raampje. Ook erg mooi is het contrast tussen de kunstbloemen die binnen staan en de rode klimroos. Dan die mooie oude verweerde groene schuurdeur. Het zijn er drie boven elkaar. Omdat de oorspronkelijke bewoners niet groot waren, werd de middelste deur als eerste geopend. Vervolgens werd de onderste deur geopend. Moest er echter een kar met hooi naar binnen, dxc3xa1n werd de bovenste deur nog eens geopend. Nu is het te hopen dat deze boerderij gespaard blijft en dat iemand er iets moois van weet te maken.
Buren2
Buren3_2
Buren4
Buren5
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Mijn dode vlinder in de oude boerderij

 1. Anna zegt:

  Tjena, wat een mooie foto’s van een lief oud boerderijtje! groetnis, anna

 2. marleen zegt:

  mooie foto’ Nanne, … ook mooie bedenkingen… al zo vaak op Ameland geweest en ik heb de hoeve nog nooit opgemerkt. Volgende keer ‘moet’ ik ze zien.
  groetjes, marleen

 3. Agnes zegt:

  Hij staat schuin tegenover de Viool als ik het goed heb. En ik ken de eigenaren. En helaas doen ze er niks mee.
  Oh, wat zou het toch mooi zijn om hier wat van te maken… Mooi op te knappen… er weer wat van te maken en het weer leefbaar te maken…
  Maar ja, als men niet wil verkopen en er zelf niks mee wil doen, dan tja… dan kunnen wij alleen maar lijdzaam toezien hoe het langzaam maar zeker van ons af gaat….

  Groetjes vanaf een verregend Ameland!

 4. Richtsje zegt:

  Smxc3xbbk is’t zo, zou ik zeggen! Het is de moeite van het opknappen nog zeker wel waard, al was het voor het maken van fotoreportages of zo… Maar ik lees hier boven dat de eigenaren er niet zoveel mee willen. Dan krijg je dus wat we in jirnsum ook hebben (zie http://www.jirnsum.com, ontmanteling )

 5. Jan K. zegt:

  Mooie sfeervolle serie, Nanne.
  Rondom (en zo mogelijk in) dat boerderijtje zou ik me al fotograferend ook wel een uurtje weten te vermaken.

 6. MoniqueSamui zegt:

  Wat een schattig boerderijtje en die groene deur is prachtig, echt een eyecatcher! Leuke serie met een, helaas voor het vlindertje maar hopelijk niet voor de boerderij, droevig einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s