Vrouw overleden na eten paddestoelen

Uitrit

Het is alweer een week geleden dat we de Pink Ribbon wandeltocht gelopen hebben. Onderweg tijdens het lopen zag ik af en toe van die fantastische, van die mooie grote zwammen. Je zou bijna denken dat iemand ze voor de gelegenheid aan een stam had geplakt. Toen had ik niet de rust om foto’s te maken. Daarvoor was de situatie ook te onrustig. Gisteren in Keatlingwier moesten we de auto keren, bij een grote boerderij. Daar viel me in eerste instantie het bordje Inrit Vrijlaten op… met daarnaast een indrukwekkende zwam.

Padde.

 
Wikipedia vertelt ons het volgende over zwammen.
Parasitaire schimmels

Veel schimmels leven van dood plantaardig materiaal, er zijn echter ook schimmels die levend plantaardig materiaal als voedsel gebruiken: ze leven als parasieten op planten. Deze parasitaire schimmels kunnen bij de plant ernstige ziekten veroorzaken en zorgen dat de plant gedeeltelijk of geheel afsterft. Infectie van een schimmel wordt mycose genoemd. Bomen die gevoelig zijn voor schimmelinfecties zijn bijvoorbeeld iepen of kastanjes.

In de land- en tuinbouw kunnen grootschalige schimmelinfecties voor mislukte oogsten zorgen. Voorbeelden van economisch schadelijke parasitaire schimmels zijn builenbrand (Ustilago maydis) op mais, steenbrand (Ustilago hordei) op tarwe en gerst, moederkoorn (Claviceps purpurea) op rogge en tarwe, de verwelkingszwam (Verticillium) op loofbomen als laurierkers (veroorzaakt de verwelkingsziekte), de schurftschimmel (Venturia inaequalis) op onder andere appelbomen (veroorzaakt schurft), perenroest (Gymnosporangium fuscum) op met name jeneverbessen, het meniezwammetje (Nectria cinnabarina), dat vormen van boomkanker bij diverse bomen veroorzaakt of meeldauw (Erysiphaceae) op veel verschillende soorten planten.

Paddestoelen eten is niet altijd zonder risico. Deze week raakte een vrouw uit Zoutkamp ernstig ernstig ziek na het eten van paddestoelen. Met spoed is ze naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd xc3xa9n overleden. Zij had paddestoelen gezocht in het Lauwersmeer.

   
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Vrouw overleden na eten paddestoelen

  1. Antje zegt:

    Wij zijn ook altijd aan het foto’s nemen als we mooie paddestoelen zien, maar ik haal de paddestoelen om te eten maar gewoon in de winkel, dat lijkt me veiliger…..

  2. wondelgijn zegt:

    Ehhh…. voor vanavond staan paddestoelen op het menu… maar ik heb ze gekocht, dus zullen ze niet giftig zijn. Toch??? *zucht*

  3. Andrxc3xa9 zegt:

    Je blijft het zien hxc3xa9?! Mooi dat je oog hebt voor mooie dingen en dit vertaalt in goeie foto’s, Nanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s