De natuur zijn gangetje laten gaan

Tuin

De meeste tuinen zijn xe2x80x98winterklaarxe2x80x99 gemaakt. Je hebt echter ook tuinen die nauwelijks onderhoud vergen. Onze voortuin is een onderhoudsarme tuin. Dit bevalt me uitstekend. De achtertuin vergt iets meer tijd, met name het onderhouden van de heggen. Af en toe eens maaien, kwestie van een kwartiertje. Maar ook hier valt het tuinwerk reuze mee. Verder ben ik ook zo iemand van: het hoeft niet allemaal zo gecultiveerd te zijn. Een bloedhekel heb ik aan zoxe2x80x99n bladblazer. De tuin op bovenstaande foto is gemaakt aan de Achterweg in Damwoude. Mooie grote tuin met vijver. Een echte herfsttuin, met een doorkijkje naar de achtertuin. In de vijver een oude eendenkorf. Een tuin waar men, op dit moment, de natuur zijn gangetje laat gaan. Goed voor de vogeltjes.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op De natuur zijn gangetje laten gaan

 1. Op de site van de LC staat vandaag een artikel te lezen over het feit dat Nederlandse tuinen veel te netjes zijn. Ik heb vanmorgen de bladeren opgeharkt, omdat de bladeren niet goed zijn voor het gras. In een nieuwbouwwijk zie je heel veel strakke tuinen ingericht door een tuinarchitect. Ook veel bladerenblowers alhier… Ik sluit me bij jou aan, het is niks voor mij.

 2. Anna zegt:

  Hejsan, het nut van bladblazers heb ik ook nog nooit in gezien. Bladeren verstikken wel het gras is mij ooit verteld. Af en toe even een hark-uurtje, ofwel lekker buiten bezig zijn. groetnis anna (ps hier is het al donker om half vijf)

 3. Antje zegt:

  Wij niet zo veel bladeren in onze tuin, die kunnen nog wel met de bezem of hark gedaan worden en bladeren horen bij de herfst…..

 4. Rinkje zegt:

  Goedenavond Nanne

  Zag dat je een reactie achter had gelaten op mijn puntje.
  Dus ben ik wel zo nieuwsgierig naar jou weblog.
  heb ik eerst ook gehad hoor maar punt vindt ik even makkelijker met plaatjes en zo.
  Leke web heb je.
  Ja tegenwoordig hebben er vele mensen meer stenen in hun tuin als gras of mooie planten.
  nu ik niet hoor ik hou van alles om me heen.
  ik wens je nog een hele fijne avond toe.
  knff van Rinkje.

 5. Froukje zegt:

  Ik jow net folle om dy “steryle txc3xbantsjes” mei dy koartmeande gersflaktes, dy’t elke wike meand wurde troch in masjine dy’t faaks akelige gelxc3xbbden makket. It bard hiel faak dat ik simmers lekker bxc3xbbten yn ‘e txc3xban sit en dan begjint der krekt wer in buorman syn keale gersflakte te meanen mei in stik kabaal!! Soks kin my nxc3xbaver steure!! Ik fyn it folle moaier as in txc3xban der wat rxc3xbbch xc3xbatsjocht. Foaral net te netsjes. Ik bin jxc3xbast hiel faak benijd nei wat der boppe komt, ek al liket it soms xc3xbbnkrxc3xbbd, it is ek nijsgjirrich hoe as soks wer groeit en bloeit!

 6. Richtsje zegt:

  Wy ha sxc3xbbnt koart in blxc3xaadblazer, hieperdepiep! No ja, ik harkje leaver hear, mar goed. Yn sokke dagen, as alle 7 beammen yn en om de txc3xban alles falle litte, wol ik toch leaver de blxc3xaaden fan it gers helje, it is al sa’n beroerd stikje fjild…
  Mar foar de rest, tsja, it is mar krekt wat men leaver sjocht. Us txc3xban sjocht der noch bxc3xaast xc3xbat. De blxc3xaaden harkje of blaze we de ‘borders’ yn, lekker foar de planten en de wjirmen ommers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s