Atlantische Braam

Adventurerun12dec2009_172

Gevonden op het strand, een dagje na de AdventureRun Ameland. Een grote vis, deels aangepikt door de meeuwen. Op zich niet zo erg bijzonder. Echter, het is een soort die je niet zo vaak op Ameland aantreft. Dit jaar meer dan normaal. De Braam of Atlantische Braam, Brama brama, is een braam uit de familie Bramidae, die voorkomt in de Atlantische Oceaan, Indische Oceaan en de Grote Oceaan.

xe2x80x99s Zomers gaat de soort meer noordwaarts leven. Bij de terugkeer naar het zuiden kunnen de oceaanvissen in de Noordzee belanden. Door de geringe diepte en de sterke stroming spoelen ze gemakkelijk aan op de stranden. In Belgixc3xab en Nederland gebeurde dat in grote getale in 1976 en 1979. Deze vissoort wordt zelden waargenomen. Verspreid over het gehele Nederlandse kustgebied spoelden gedurende de gehele maand december nieuwe exemplaren aan. Grote mantelmeeuwen, dikwijls vergezeld van enkele zwarte kraaien, ruimen de vers aangespoelde vissen in hoog tempo op, waardoor er vermoedelijk heel wat strandingen onopgemerkt zijn gebleven.

Vandaag mxc3xa9xc3xa9r sfeerfoto’s en misschien wel een aantal verrassende fotoxe2x80x99s van de AdventureRun op Ameland.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Atlantische Braam

  1. Antje zegt:

    Heb je dame met startnummer 83 ook?????
    Groetjes….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s