Februari 2009 … terugblik

Itsmeself_7_2_2De laatste dagen van deze maand ga ik een beetje achterom kijken. Een soort van jaaroverzicht, in woord en beeld. Eventjes nog stilstaan bij bepaalde dingen die zoal de revue zijn gepasseerd. Waar blijft de tijd!.
Kuiertocht15februari2009_013

Op zondag 15 februari schreef ik het volgende. Een heerlijke warme douche, daar kom ik net onder vandaan. Vanmiddag heb ik met Anneke Sikkema uit Grou de speciale Alvestxc3xaadekuier gelopen. Deze mooie tocht werd georganiseerd door de gemeente Boarnsterhim en de gemeente Littenseradiel. Het was leuk, het was gezellig. Hielke Speerstra wist menig luisteraar te boeien met zijn mooie verhalen. Ook Henk Kroes wist veel sfeer te scheppen met zijn elfstedentocht-presentatie. Jammer was dat het tijdens het lopen nogal behoorlijk regende. Hierdoor zijn ongeveer 40 deelnemers niet komen opdagen. Zelf had ik geen moeite met dit weertype, het plensde af en toe, maar ach dat hoort ook een beetje bij de sfeer van een Elfstedentocht. Wel kon ik door het slechte weer geen mooie foto’s maken. Onderweg was er een koek- en zopie-tent, waar warme chocolademelk of glxc3xbchwein te verkrijgen was. Daarna moesten we klunen om aan de andere kant van de Zwette te komen. Voor we het echt in de gaten hadden waren we weer in Weidumerhout. Hier kreeg ik de finish-stempel van medeblogster Richtsje. Leuk om elkaar op deze manier eens live te ontmoeten en te spreken. En het plensde de gehele middag!
Kooparponen17februari2009_0081_2

Dinsdag 15 februari had ik een bijzondere ontmoeting. Vanmiddag heb ik dan eindelijk Koop Arponen uit Finland ontmoet. Hij was vanmiddag gast bij Omrop Fryslxc3xa2n, in het programma Noardewyn. Gisteravond kreeg ik nog een uitnodiging om ook naar de studio te komen. Vandaag moest ik op mijn werk bij NDC Mediagroep het xc3xa9xc3xa9n en ander regelen om er even anderhalf uur tussen uit te kunnen. Dinsdag is een dag dat wij met de afsluiting van de Weekbladen zitten en dit wil nog wel eens voor extra werkzaamheden zorgen. Maar de ontmoeting met Koop was erg leuk, erg gezellig en we hebben een tijdje gezellig kunnen kletsen. Koop bracht drie nummers ten gehore, drie mooie nummers, zelf geschreven. Het is een ontzettend aardige jongen, een jongen zonder kapsones. Hij was moe, maar dit is natuurlijk ook erg begrijpelijk. Hij kwam net terug de opnames voor een videoclip. Deze opnames moesten in Amerika gemaakt worden. Midden in de woestijn. Vanmiddag was hij dus de gast bij Omrop Fryslxc3xa2n. Daarna moest hij zo snel mogelijk naar de studio van De Wereld Draait Door, voor de soundcheck. Morgenvroeg vertrekt Koop voor een korte vakantie, met zijn kameraden naar Gibraltar. Exc3xa9n ding is zeker de winnaar van Idols in Finland heeft meer vrijheid van handelen dan de winnaar van Idols in Nederland. Koop mag gewoon zijn eigen teksten schrijven voor zijn songs. Van de Nederlandse winnares horen we, helaas, helemaal niks meer.
Koop Arponen … de Gilbert O’Sullivan van Finland,
echter een stuk rustiger, aldus Geert van Tuinen.
Lauwersmeer2_2

Zaterdag 21 februari. Wat viel het weer toch ontzettend mee, deze zaterdag, de 21ste februari. Vanmorgen allereerst een beetje gerotzooid in de tuin. De vele bladeren een beetje opgeruimd, dingen weer een plaatsje gegeven in de tuin. Het ziet er nu redelijk netjes uit. Toch kon ik merken dat het nog erg vroeg in de tijd van het jaar is. Als je goed kijkt staat alles weer in de knop. Ook de vele sneeuwklokjes en andere lentebloemen komen nu snel boven de grond. Volgende week maar eens opnieuw kijken. De zon zal het werk moeten doen! Vanmiddag naar mijn moeder in Kollum geweest. Eerst zijn we het Lauwersmeer in geweest. Wat een prachtig gebied. Een oase van rust. We hebben de auto ergens neergezet en hebben al lopend van al het moois genoten. Men was nogal behoorlijk aan het snoeien geweest. Je begrijpt het al…, we kwamen met de nodige takken thuis. Dat brengt immers de lente in huis! Het Lauwersmeer is een fascinerend gebied en je kunt er prachtig wandelen en fietsen, zonder dat je veel mensen tegenkomt. Een echte aanrader om daar eens naar toe te rijden en te genieten van de rust en al het moois wat de natuur heeft te bieden. Het mooie van het Lauwersmeergebied is dat je in een bosachtige omgeving kunt lopen, dat je van weidse landschappen kunt genieten, maar dat je ook heel gemakkelijk de oevers van het Lauwersmeer kunt bereiken. Dan kun je van de dingen op het water genieten! Erg afwisselend dus.
Zondag1_2 
Zondag 22 februari. Vanmiddag heb ik nogmaals de wandelschoenen aangetrokken en opnieuw ruim een uur gelopen. Wat is het weer een stuk beter dan vorige week zondag. Toen liepen we de Alvestxc3xaadekuier in de regen. Maar ook dat had zijn charmes, immers aan de finish stond de snert op ons te wachten. Het was toen echt snertweer! Hoe anders is het vandaag…, dat blijkt ook wel ik ben weer onrustig en moest daarom tweemaal lopen. Het begint weer ontzettend te kriebelen en het woord Ameland viel hier vandaag dan ook meerdere keren. Tussen het lopen door ben ik aan het experimenteren geweest met mijn FZ28. We hebben gisteren enige takken meegenomen uit het Lauwersmeer en die hebben een mooi plekje in de kamer gekre
gen. We hebben de lente in huis gehaald. Voor mij was dit een mooie gelegenheid om de camera eens te verkennen en enige close-ups te maken. Het is wennen en ik ben denk ik ook meer een man van het totaalbeeld. Bij anderen zie ik vaak prachtige macro-opnamen…, maar het duurt me allemaal te lang om een mooie macro-foto te maken. Wel blijf ik flink oefenen en wie weet wordt ik nog wel eens heel enthousiast.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s