Nog even terugkijken begint met MANON

1januarimanon2009

Januari 1 2009: MANON. Vandaag is ze precies xc3xa9xc3xa9n maand geworden: Manon het dochtertje van mijn nichtje Liesbeth en Matthijs. Vanmiddag waren ze ook kort op visite bij mijn moeder. Ik had al stilletjes de hoop dat dit zou gebeuren. Snel de camera uit de auto gehaald en een aantal foto’s gemaakt. Wat een prachtig nieuw leven …. enne ik mocht Manon een tijdje op mijn arm hebben. Ze vond het zo veilig dat ze heerlijk in slaap viel. Lytse leave MANON!

Vlieg
Februari 5 2009: Als je je vader of moeder slaat, groeit later je handje boven je graf uit! Die vermaning hebben heel wat mensen in hun jeugd meegekregen. Of een andere ouderlijke waarschuwing: Niet scheel kijken als de klok twaalf slaat, want dan blijft je gezicht zo staan. Een leuk onderwerp van de redactie van de Maar-pagina, van de Leeuwarder Courant. Iedereen is in zijn prille jeugd met dit soort van dreigende waarschuwingen in aanmerking gekomen. In de halve pagina van gisteren geef ikzelf het volgende voorbeeld. Toen ik als kleuter op de boerderij woonde, werd ik met het volgende bang gemaakt: Net by de sleat komme, want dxc3xaar sitte hxc3xadxc3xa9le dikke kikkerts yn. (vert. Niet bij de sloot komen, want daarin zitten enorm grote kikkers.) Als ik over de plank wilde lopen, was de waarschuwing: Tink derom, se lxc3xbbke dy der samar yn! (Denk erom, ze trekken je dxe2x80x99r plotsklaps in!). Daar werd je wel behoorlijk voorzichtig van. Nadeel had het middel wel. In mijn jeugd kwamen grote griezelige monsterkikkers voorxe2x80xa6, ik had af en toe een nachtmerrie! De bangmakerij heb ik mijn ouders echter nooit kwalijk genomen. Het is immers ontzettend gevaarlijk om op een boerderij, omringd met alleen maar water, veilig op te groeien. Ik heb een foto gemaakt van een enorm grote vliegxe2x80xa6! Hebben jullie ook soortgelijke ervaringen?
Kollum
Maart 19 2009: Notaris Wassenberg Kollum. Een bezoeker van mijn weblog verzocht me om een foto te maken van het mooie oude pand aan de Voorstraat in Kollum. Hij of zij had iets met dit karakteristieke gebouw. Echter ik weet niet meer wie dit is geweest. Zaterdagmiddag liep ik door Kollum en heb bovenstaande foto gemaakt. Ik weet nog dat hier destijds een notaris heeft gewoond. Notaris Wassenberg. Eenmaal ben ik in die enorm grote achtertuin geweest. Ook heeft er een familie Lutz gewoond, jawel familie van. Wie tegenwoordig in dit mooie pand wonen? Geen idee.
Boarn12april2009_050

April 14 2009: De hynders fan Boarn. Op en rond een boerderij valt er altijd veel te zien en te bewonderen. Zo ook bij mijn familie in Boarn. Veel dieren die frank en vrij op het erf rondlopen. Konijnen, eenden, kippen, etc., alles leeft er in vrijheid. Geen kleine, enge hokjes. Vorige week is er een veulentje geboren. Nog maar net een weekje oud. In de stal waar voorheen het jongvee stond, zijn nu mooie paardenboxen gemaakt. Daar hebben moeder en zoon een warm plekje. Zondagmiddag mochten ze even naar buiten. Voor mij de gelegenheid om fotoxe2x80x99s te maken.

Rob

Mei 24 2009: Rob du Jardin heeft gisteravond de publieksprijs van Liet 2009 gewonnen, in de Harmonie te Leeuwarden. Deze zeer sympathieke Zwitser liep deze week de Friese Elfstedentocht en finishte gistermiddag. Zijn trompet had hij steeds paraat en als de gelegenheid zich voordeed, schoof Rob aan en speelde hij de sterren van de hemel. Bij de start in Dokkum speelde Rob het Friese Volkslied. Ik had al gehoord dat ie ook mooi kan zingen, een echte rasartiest dus. Spreekt Rob Fries? Jazeker, dat heeft hij zichzelf aangeleerd! Tot mijn grote verbazing vond ik beeld- en geluidmateriaal op YouTube. Rob zingt ook in Amsterdam het Friese Volkslied uit volle borst!

Kwikenkwek 

Twee moeders…! Twee moeder-eenden met hun kroost, in xc3xa9xc3xa9n onderkomen: een stjelp! De ene moeder had maar weinig kindjes en de andere ook. Oplossing: de groep samenvoegen. Dit gaat erg goed en het is xc3xa9xc3xa9n hechte groep geworden.

Juni 19 2009:

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s