Hoe houdt de politiek jullie bezig?

Rins_29_jan_004_2

Opnieuw was het oppassen geblazen, vanmorgen op weg naar mijn werk. Voor de zoveelste keer was er een laagje sneeuw gevallen. Er werd amper gestrooid en omdat de temperatuur rond het vriespunt lag, was het plaatselijk verraderlijk glad. Het was voor mij vandaag een halve dag werken. Op weg naar huis, was de meeste sneeuw alweer verdwenen. Af en toe brak de zon even lichtjes door het grauwe wolkendek. Nog steeds komen er berichten vanuit Haxc3xafti, doorgaans geen vrolijke berichten. Ook het instorten van een flat in Luik, heeft voor de nodige slachtoffers gezorgd. In het begin gloorde er nog hoop voor een aantal mensen, die bedolven lagen onder het puin. Er was contact, echter het noodlot sloeg nogmaals toe, doordat een gevel naar beneden kwam. Ondertussen is de twaalfde dode gevonden.

Rins_29_jan_006

Langzaam gaan we ook richting de gemeenteraadsverkiezingen. Veel politiek nieuws, zowel landelijk, als op gemeenteniveau. Ik hoop binnenkort eens een politieke bijeenkomst te kunnen bezoeken. Nu is de gemeente Dantumadeel niet direct xc3xa9xc3xa9n van de spannendste gemeenten van Friesland. Toch ben ik straks benieuwd wie in onze gemeenteraad komen en wie onze wethouders worden. 

Hoe houdt de politiek jullie bezig? 

Rins_29_jan_008

(foto’s zijn vandaag gemaakt in Rinsumageest)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Hoe houdt de politiek jullie bezig?

 1. MARIANA zegt:

  Beautiful pictures documenting your writing 🙂

 2. Normaalgesproken boeit het me niet zo. Maar nu ik notuleer voor de gemeente heb ik ondervonden dat het best interessant is. Ik hou het redelijk in de gaten allemaal.

 3. antsje zegt:

  Het zijn mooie foto’s geworden Nanne.
  Het was weer behoorlijk glad vanmorgen op de fiets.
  En de poletiek het houd mij nog niet echt bezig. Gr Antsje

 4. Antje zegt:

  de partij waar ik het liefst op zou stemmen staat er hier niet tussen, helaas……..
  Het houdt me niet heel erg bezig hoor, eigenlijk helemaal niet, maar ik stem altijd wel….

 5. christien zegt:

  Ik vind het jammer dat er te weinig gekeken wordt naar wat de lokale politici doen. Vaak hebben ze veel inzet en besteden heel wat tijd aan de contacten met de achterban zoals dorpsbelangen en andere belanghebbenden en meestal worden ze afgerekend op wat er landelijk gebeurd en dat is niet terecht.

 6. Anoniem zegt:

  Ik ben gemeente-ambtenaar geweest en had veel te maken met de wethouders van Sociale Zaken in Sneek. Beide waren destijds serieuze en betrokken vrouwen, hoewel niet van mijn partij, voelde ik daardoor toch weer enige betrokkenheid voor de politiek. Ben toen weer gaan stemmen.
  Maar ik merk dat ik er heel slecht tegen kan, het is mijn sfeer niet. Politiek is altijd gekonkel om compromissen te bereiken waar niemand gelukkig mee is. Ook komen misstap plegende politici er veel te gemakkelijk voor weg. Niemand wordt op leugens en bedrog afgerekend. De laatste keer dat ik stemde was op Hans Dijkstal. de VVD verloor toen dus meneer Dijkstal werd afgeserveerd, de VVD ging een beleid voeren waar ik helemaal niet achterstond maar waar ik dus wel op had gestemd. Ik heb erg spijt gehad van die stem. Ik voelde me zo besodemieterd dat ik besloten hen NOOIT meer te stemmen. Wel volg ik in grote lijnen de politiek nog, omdat we van de beslissingen afhankelijk zijn, maar omdat ik niet stem geeft me het een gevoel van vrijheid dat ik op geen enkele manier verantwoordelijk ben voor de idioterie die de meesten bedenken. Want of ik nu wel of niet stem, het maakt betrekkelijk weinig uit wat er besloten wordt. Ik steek er geen energie meer in.

 7. Richtsje zegt:

  Juist deze politiek boeit mij wel, maar ik laat er nooit al teveel over kwijt omdat het ook gelijk mijn werk betreft 😉
  De laatste tijd frustreert de gemeentelijke herindelingskwestie mij wel. Het had anders gekund, vanuit de provincie weg meer logica. Je zou dan een stuk of 8 stevige gemeenten hebben kunnen crexc3xabren maar dat gaat niet meer nu de Sxc3xbadWest-kaarten al zijn geschud. Denk ik.

  Op 3 maart ben ik in ieder geval de hele dag onder de pannen, op het stembureau! En daarna brengt het ons misschien nog de nodige verrassingen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s