Soep verplicht na winterse wandeling Het Houtwiel

Bijlsma_30_jan_075

Een grote groep vrijwilligers zouden zaterdagmorgen aan de slag in Het Houtwiel, een uitgestrekt natuurtgebied tussen Broeksterwoude en Veenwouden. Door de weersomstandigheden kwamen er slechts vijftien mensen opdagen. Boswachter Jacob Bijlsma van Staatsbosbeheer bleef zitten met twee grote pannen soep! Op zo’n moment moet je creatief zijn en daarom werd Omrop Fryslxc3xa2n ingeschakeld. Binnen drie uur tijd werd er spontaan een wandeltocht in het natuurgebied georganiseerd.  Met uiteraard soep! Luisteraars waren van harte welkom, om zaterdagmiddag om 14.00 uur, naar het Goddeloas Tolhxc3xbbs te komen. "Als er twintig personen komen ben ik al dik tevreden", aldus Bijlsma. Persoonlijk stond de boswachter, naast zijn woning, de mensen op te wachten. "Komen er nog meer…?" klonk het kort voor twee uur.
Bijlsma_30_jan_085Uiteindelijk trok een groep van 97 wandelaars, onder leiding van een enthousiaste boswachter, Het Houtwiel in. Onderweg was er veel te zien en ook af en toe liet een zangvogeltje zich horen. Door de duidelijke en deskundige uitleg van Bijlsma, was het tevens een leerzame middag. Daarnaast zorgde de vers gevallen sneeuw voor een onbeschrijfelijk mooie omgeving. Bijna uniek om dit prachtige natuurgebied eens onder winterse omstandigheden te bezoeken. Ondertussen was Anneke Bijlsma druk bezig om extra soep te maken. De groep was groter dan verwacht.
Bijlsma_30_jan_052
Bijlsma_30_jan_061
Bijlsma_30_jan_065
Bijlsma_30_jan_070
Bijlsma_30_jan_091
Bijlsma_30_jan_093
Bijlsma_30_jan_095_2
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Soep verplicht na winterse wandeling Het Houtwiel

 1. Buurman zegt:

  Beslist een hele geweldige middag door de sneeuw in de natuur banjeren. Af en toe een zeer deskundige uitleg van vogels, bomen en ook sporen in de sneeuw van Jacob Bijlsma.
  Bedankt voor het telefoontje Wil!

 2. Antje zegt:

  Kijk, dat is nog eens leuk, zoveel mensen en dan ook nog aan de soep…….

 3. Richtsje zegt:

  Wat een grote groep zo Nanne, en wat een prachtig weer! Machtig dat je zoveel meer mensen kon optrommelen!
  Hier was het echt hommeles gister. Ik moet zeggen dat ik ’t ook helemaal had gehad aan het einde van de dag, en daarnaast borrelde mijn buik zo enorm dat ik’t ook niet meer vertrouwde. Een goede nacht slaap doet veel, gelukkig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s