Aalschovers in elzenboom

Bijlsma_30_jan_032_2

Hoog in een elzenboom ontdekte ik zaterdagmorgen drie grote aalscholvers zitten. Het zijn nou niet bepaald mijn favoriete vogels. Maar misschien zijn dat mijn vooroordelen, die hierin een grote rol spelen. Het zijn grote visrovers en zijn wat dat betreft nogal ‘agressief’. Daar kunnen die beesten natuurlijk niks aandoen, dat hebben ze van moedertje natuur meegekregen. Maar toch vormt het bij mij geen sympathiek beeld. Nu ik dit drietal op de foto bekijk, zie ik dat het objectief bekeken, toch wel mooie vogels zijn. In hun verendek zit een mooi patroon, een klein beetje gepantserd. Bij de snavel geeft een subtiel geel vlekje de vogel iets vriendelijks. Zal er in de toekomst iets beter op letten en misschien heb ik iets te snel geoordeeld. Wat vinden jullie een mooie vogel en wat vinden jullie nou een lelijke vogel?
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Aalschovers in elzenboom

 1. Antje zegt:

  Een mooie vogel? Momenteel zit hier regelmatig een Vlaamse Gaai, die vind ik mooi, maar ik vind eigenlijk alle vogels mooi, behalve die kraaien, kauwen en roeken, maar als je die goed bekijkt zijn ze ook best mooi getekend.

 2. Richtsje zegt:

  Dezen zie je niet vaak in een boom!
  Ik vind niks aan eksters, kauwen en raven, akelige, lelijke schreeuwers, stuk voor stuk.
  Daarentegen ben ik dol op eenden, pimpelmeesjes en spechten!

 3. Ik ben helemaal weg van ooievaars en zwanen. Ook eenden, pimpelmeesjes, koolmeesjes en roodborstjes vind ik mooi. De aalscholver vind ik niet echt mooi. De reiger vind ik zelfs lelijk, maar dat komt ook doordat ze hier best veel overlast veroorzaken met hun gekrijs.

 4. Douwe zegt:

  In principe heeft iedere vogel(-tje) zijn of haar schoonheid. Maar bij ons in de tuin zijn het mannetje van de gekraagde roodstaart, de ijsvogel en de vinkjes wel heel kleurrijk.

 5. Anoniem zegt:

  Nanne, je hebt mijn favoriete vogel gefotografeerd. Ik vind aalscholvers fantastisch. Een schitterend woord ook! En dat ze vernielingen aanrichten is echt een vooroordeel. Aalscholvers eten wel paling maar veel eerder eten ze pos, een vis die door mensen niet wordt gegeten. Het feit dat er een enorme toename van deze vogels is gedurende de laatste decennia is een teken dat er tegenwoordig genoeg voedsel te vinden is. Voor mens en voor dier. En dat het een stuk schoner is.

 6. sytze dam zegt:

  IK heb het weer gedaan, posten zonder naam? sorry! (01 02, 9.03 uur)

 7. Lucia Linkels zegt:

  Vorige zomer in Palmanostora, voor het eerst een stel “hoppen” gezien!!! Dat is een wauw vogel(tje). Prachtige aardse kleuren, zwart-wit-karamel tot oranje, met een mooi koppie en een lange snavel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s