Mijn 'rookpauze' op donderdag

Dond_18_maart_003

De allereerste prachtige lentedag! Voor mij ook even een moment om naar buiten te gaan. Sinds een aantal weken ga ik eenmaal op de donderdag eventjes naar buiten, als het weer ook nog eens goed is. Ik doe dit sinds kort. Ruim dertig jaar heb ik dit nooit gedaan en was het voor mij heel normaal om de ganse dag binnen te zijn. Ook geen pauze, het was heel normaal om een broodje op de werkplek te nuttigen en ondertussen gewoon de telefoon oppakken. Nu ga ik de donderdag met ‘rookpauze’ de stad in! Ik rook helemaal niet, maar als ik zie hoeveel tijd er verloren gaat met het roken, hoe vaak bepaalde mensen buiten staan te roken….! Vandaar xc3xa9xc3xa9n keer in de week mijn ‘rookpauze’! Vandaag kwam ik langs een kleine speelplaats en scholieren genoten van hun pauze. Een aantal jongens stapten op iets, wat op een vlot leek en trokken het geheel naar de andere kant. Eerlijk is eerlijk, ik heb op het moment zitten wachten, tot er eentje met de kont in het water zou vallen…! Het ging echter allemaal goed. Ook deze jongens genoten van de eerste lentedag en hadden veel lol! Voor mij om dit tafereel op afstand te aanschouwen.

Dond_18_maart_004_2

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Mijn 'rookpauze' op donderdag

 1. Antje zegt:

  Het was vandaag idd genieten, heerlijk weer……

 2. marleen zegt:

  dan Nanne, uw titel bracht me aan ’t schrikken… nanne die rookt !!!!

 3. Froukje zegt:

  Wat leuk, sa spontaan… Froukje

 4. Richtsje zegt:

  Is wel een tip inderdaad, vaker er uit. Ik werk parttime en ben niet iedere pauze aanwezig. Op wo. en vr. werk ik broodje-eten door en op de donderdag vind ik het ook wel weer leuk om eens met collega’s relaxed te kunnen babbelen, dus blijf ik dan maar binnen…
  Wat een leuk iets, dit vlotjevaren! Zou je niet altijd verwachten bij de verveelde jeugd die je soms ziet, zo’n sportieve pauzelol. Bij Comenius?
  ‘Rook-ze’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s