Rokjesdag … nee Langebroekendag!

Donderdag24_maart_008 

Dan is het bijna zomers, dan is het warm, dan hoor je ’s morgens al vroeg op de radio: het is Rokjesdag. Tijdens mijn rondgang in de stad op donderdagmiddag door Leeuwarden, geen enkel rokje gezien. Allemaal nog degelijk gekleed in lange broeken en vaak ook nog een dikke winterjas aan. Het komt dus duidelijk allemaal te snel, het is ook allemaal een beetje onwerkelijk. Ik kon het zelf ook bijna niet geloven dat ik zonder jas de stad in kon gaan. Bijna twintig graden op deze zonnige donderdag.
Donderdag24_maart_006
Donderdag24_maart_002_2
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Rokjesdag … nee Langebroekendag!

 1. Alweer Rokjesdag? Vorige week ook? Wat houdt het in? Dat je die dag een rokje aan zou kunnen trekken omdat het zulk lekker weer is?

 2. Antje zegt:

  Voor mij nooit rokjesdagen, maar het was wel lekker weer vandaag, eerst heb ik een tijdje in de zon gezeten, uit de wind en daarna heb ik een kleine 15 km gefietst, zonder jas, wel in een vest…..
  Heerlijk!!

 3. christien zegt:

  Volgens mij komt die uitdrukking ‘rokjesdag’ van de schrijver en columnist Martin Bril. Hij schreef daarover vaak in de volkskrant het was de eerste dag in het jaar dat het mooi weer was en volgens hem als bij toverslag alle vrouwen een rok gingen dragen. Hij is vorig jaar overleden . Ik mis zijn columns en vaak denk ik bij een onderwerp wat zou hij hier over geschreven hebben.

 4. jacqueline zegt:

  Heeh Nanne weer een terras gefotografeerd op donderdag en weer niet die waar mijn dochters werken 😉 Ik verwacht toch van je dat ze ook eens op je weblog verschijnen.

 5. jacqueline zegt:

  haha Nanne dat je meteen reageerde.. Volgende week donderdag nog 2 dochters. Daarna houd voor 1 de stage op ,op de donderdag. Zaterdag’s zijn ze er wel beide maar dan ben jij niet aan het wandelen. Ze werken bij Brasserie Spiegelaar. Stille kant Nieuwstad 141. Ik zou het trouwens wel lachen vinden. Want volgens mij schrikken ze zich rot als je dat zou doen. Ze zijn namelijk net zo heldhaftig als hun moeder (niet dus).

 6. Richtsje zegt:

  Leuk, die reactie van Jacqueline!
  En rokjesdag, die komt van Bril idd. Ik hou er wel van. Het is vaak de eerste dag van het jaar dat je ineens beseft dat je met blote benen onder een rokje kunt. Misschien kon dat nu ook wel, maar ik zat vooral alleen binnen… Helaas. Was lopend naar mijn werk en was razend laat pas terug (per fiets), dus heb niks meegekregen van rokjes. Die draag ik trouwens altijd al veel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s