Politieagent Ameland vraagt: Ben jij Nanne?

Ameland_27_maart_016

Zondagmorgen. Vanaf de camping loop ik via een sintelpaadje, het Willemspad, naar de strandovergang. Altijd weer spannend wat je aan de andere kant van de duinen, op het strand, zult aantreffen. Vanaf verre hoor je de branding. In de verste verte was niemand te bekennen. Af en toe eens een paar fazanten, die een veilig heenkomen zoeken. Ik was erg vroeg bij het strand. Dit zijn zeldzaam mooie momenten. Het mooie van het vroege lopen is dat je op de terugweg mensen tegenkomt die denken dat ze erg vroeg op pad zijn, echter niet weten dat ik alweer op weg ben naar de koffie.

Zondagmiddag. Ik was lopend van de camping op weg naar de boot. In het dorp Nes, ter hoogte van het politiebureau, stopte een auto naast me. Een politieagent draaide het portierraampje naar beneden en keek me nogal indringend aan. Ik bleef staan en mij werd gevraagd of ik misschien Nanne N. ben? Dat ben ik, was mijn korte antwoord. De agent stapte uit en gaf me de hand en stelde zich voor. Wim den Hartog, klonk het. Direct ging er bij mij een lichtje branden, een bekende naam. Na ruim veertig jaar ontmoette ik een oud-Kollumer op Ameland, in de functie als politieagent, nu woonachtig in Hollum. Het mooie van het verhaal is dat Wim me helemaal niet herkend had…., maar een bepaald gevoel zei hem: dat moet toch Nanne zijn! Af en toe nam Wim wel eens een kijkje op mijn weblog: nanneoedsz fan fryslxc3xa2n. Om het verhaal nog iets mooier te maken: de zoon van Wim gaat met een meisje, die op de boerderij aan de Oosterboereweg woont, daar waar ik geboren en getogen ben. Het blijkt: de wereld is ontzettend klein.

Wim, we zien en we spreken mekaar wel eens weer…., op Ameland!

Ameland_27_maart_018

Ameland_27_maart_021

Ameland_27_maart_022

Ameland_27_maart_017

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Politieagent Ameland vraagt: Ben jij Nanne?

 1. Anna zegt:

  Mooi verhaal en schitterende foto’s!! Hier is de sneeuw dan wel bijna weg, maar voorlopig hebben we dat ingeruild voor grijs en druilerig weer, bah. groetnis anna

 2. Richtsje zegt:

  Grappig Nanne, zo’n verhaal. Je zou even denken…
  Wat een mooie foto’s, met die strakblauwe lucht!

 3. Marloes zegt:

  Wat een mooie blauwe luchten!

 4. Anoniem zegt:

  Ooo, dat strand…. die lucht…. *zucht*… enne, beroemd en berucht op Ameland dus?? 😉 Hahahaha

 5. Op Texel geen wolkjes, wel een strakblauwe lucht. Heerlijk, heerlijk! Voor ons was het een weekend om uit te rusten en bij te tanken.

 6. Antje zegt:

  De wrxc3xa2ld is mar lyts!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s