Berlijn en Potsdam

Pdam1_2

Ook vanuit Duitsland komen regelmatig leuke reacties. Het blijkt dat Hielke en Aagje Schaap, twee oud-Kollumers, in Duitsland de nodige propaganda voor mijn site maken. Daarop krijgen zij dan weer, via via, de nodige leuke reacties. Na terugkomst uit Berlijn en Potsdam, verheugde ik me erop om jouw vele berichten weer te lezen, schrijft Aagje. Niet dat die twee heimwee hebben, maar het is altijd leuk om iets uit het Heitelxc3xa2n te horen, schrijven ze. Ook genieten ze van de foto’s, die ik maak. Aagje heeft op haar beurt, mij drie foto’s gestuurd. Zij heeft drie nachten gelogeerd in een hotel in Potsdam, een voorstad van Berlijn. Het is een leuke stad, waar ook veel Nederlanders naar toegaan.

Pdam2

Toevallig zijn mijn zoon Jelmer en Janetta een paar weken geleden, een weekend naar Berlijn geweest. Ook wij hebben het plan om binnenkort  een weekend naar deze Duitse stad te gaan. Sinterklaas blijkt altijd in december in Potsdam aan te komen, samen met zijn Zwarte Pieten. Dit schijnt nog een overblijfsel te zijn van de vroegere geschiedenis, toen Willem IV daar regeerde. In Potsdam heb je dan ook een echt ‘Hollxc3xa4ndisch Viertel’, qua architectuur en ook de namen van de diverse winkeltjes herinneren daaraan. Poffertjes, pannekoeken en nog veel meer Nederlandse producten zijn in die wijk verkrijgbaar. Aagje en Hielke, bedankt!

Pdam3

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Berlijn en Potsdam

 1. Wilma zegt:

  BERLIN – ja Berlin ist immer eine REISE WERT!

 2. Richtsje zegt:

  De moeite waard inderdaad. Het viel ons onlangs mee dat de jongens ook zo genoten van gewoon slenteren in en stad, dus volgens mij kunnen we ons wel weer eens wagen in Berlijn, Praag, Londen en Barcelona, om zomaar wat te noemen 🙂
  Berlijn is voor mij ook al weer een jaar of tig geleden trouwens, ik neem aan dat de meeste hijskranen de stad nu wel wat uit zijn?!

 3. Wondelgijn zegt:

  Ik ben er nog nooit geweest eigenlijk…. Moet dit toch een keer gaan zien!

 4. nog nooit geweest… maar zeker op mijn lijstje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s