Platina Huwelijk, Pontsje-Kuiertocht en de Bus

Ndcmedia_27_mei_001

Het eerste wat ik zie als ik in Leeuwarden uit de bus stap…!

Een korte week van werken, is weer verleden tijd. Opnieuw een week met heel veel bezigheden. Een week met veel landelijke politiek. Ook een week waarin ik drie dagen met het Openbaar Vervoer, de bus, ben gereisd. Een ervaring op zich. Mensen die luidruchtig drukke gesprekken via het mobieltje voeren, jonge vrouwen die een totaal verkeerd goedkoop riekend geurtje gebruiken, dus stinken. Of iemand die naast je komt zitten en stinkt, omdat hij of zij rookt (sorry Huub!). Maar ook een buschauffeur die je ’s morgensvroeg laat staan! Waarom? Geen idee. Stom was het wel, ook omdat we (twee personen) de hand opstaken! Antwoord krijg ik ook al niet op mijn ingezonden mailtje! Of een buschauffeur die zegt: ga maar zitten, het is gratis, niks werkt ! Wat dat betreft is en blijft het elke keer verrassend. Volgende week eens kijken wat voor verrassingen we dan meemaken. Gisteravond foto’s gemaakt van een echtpaar in het dorp, die zeventig jaar getrouwd zijn! Een platina-huwelijk. Als je hier heel goed bij nadenkt…, het is bijna onvoorstelbaar…, wat hebben deze mensen veel meegemaakt. Nu is bijvoorbeeld stromend water vanzelfsprekend. Toen was er sprake van een gemeentepomp in een dorp, daar haalde je in die tijd een emmertje water vandaan! Of water om te wassen haalde je uit een poel. De opkomst van de auto’s, het vliegtuig, de stofzuiger, het toerisme en ga zo maar door! Morgen wordt het, laten we dat hopen, mooi zonnig weer. Voor mij wordt het vroeg opstaan. Om zeven uur is morgenvroeg de start van de Pontsje-Kuiertocht in Grou. Deze ga ik lopen, een tocht van 33 kilometer, door een prachtige omgeving. Af en toe gebruik maken van een pontje. Maar ook gezellig op z’n janboerefluitjes koffiedrinken bij boer Jan de Boer (?!).
Ik zie wel wat Hinke Volbeda morgen voor ons in petto heeft!
Onderweg zal ik weer de nodige foto’s proberen te maken. (wordt dus vervolgd)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Platina Huwelijk, Pontsje-Kuiertocht en de Bus

 1. Antje zegt:

  Hier morgen ook vroeg dag, de man des huizes moet om 6 uur helpen alles op te bouwen voor de Rjochtdei, verder komt de kleinzoon spelen en logeren, die moet je de hele dag nog wel in de gaten houden, hij is nog geen twee jaar……
  Druk dagje dus….
  De pontjesroute bij Grou hebben wij al eens een keertje gefietst…..
  Succes morgen en een hele fijne dag…

 2. Rinus zegt:

  Hoi Nanne
  Bedankt voor complimentje voor de foto’s op mijn log.
  De pontje route van Grouw hebben we al eens gefiets van uit Joure.
  He Nanne suc6 morgen
  Groetjes Rinus

 3. Richtsje zegt:

  Je bust! Wie weet kom je zo Jan nog eens tegen, als chauffeur. Trof ik regelmatig in het verleden. En daar waar jij de minpuntjes noemt, ervoer ik vaak de pluspunten. Ik hou er wel van om mensen te observeren!

  Doe ze de groeten in Grou. Hinke ken ik ook wel vaag, Koos heeft samen met haar ge-atletiekt en zo is het hele team hier wel eens over de vloer geweest! Mooie route, ik hoop dat het weer ook zo mooi is Nanne! Geniet ervan.
  En zulke jubilarissen: ik heb soms de eer om met de burgemeester op de koffie te mogen gaan. Blijft bijzonder!

 4. Wondelgijn zegt:

  Tjee…. platina…. dxc3xa1t ga ik niet meer redden hoor, met mijn lief…. Dan zou mijn neus ergens op mijn tenen hangen, denk ik… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s