Ideaal Vliegerweer op strand Ameland

Ameland 26 juni- 005

Wat weer een schitterende zomerse zaterdag, op Ameland. Je hebt gewoon een vakantiegevoel, als je hier op het eiland bent. Bij de strandovergangen begint het drukker te worden. Honderd meter naar links of rechts en het is rustig. Fantastisch weer om te vliegeren vertelde me een Duitse gast. Een beetje een uit de hand gelopen hobby. Prachtig van kleur en en opvallend op het strand van Buren. Vandaag nog een dagje genieten van, alweer het zonnige en warme weer. Vanavond pakken we de boot en gaan naar de vaste wal. Morgenvroeg gewoon weer kranten maken.

Ameland 26 juni- 008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Ideaal Vliegerweer op strand Ameland

  1. Hielke Schaap zegt:

    Vroeger maakten wij zelf met twee latjes en een stukje gekleurd stevig papier een vlieger. Een touwtje eronder met een pluk gras eraan en hup, dan ging ie het luchtruim in. Hier in Sleeswijk Holstein zijn aan de Noordzee en Oostzeekust jaarlijks vliegerfestijnen. En als je dan ziet wat voor xe2x80x9ereuzenxe2x80x9c daar de lucht in gaan. Maar het lijkt toch wel leuk. Overigens wat het weer betreft: het zou wel eens 7 weken zulk prachtig weer kunnen blijven. Het is namelijk vandaag xe2x80x9eSiebenschlxc3xa4ferxe2x80x9c ( ik vermoedt in het nederlands heet dit zevenslaper en is genoemd naar een beestje wat op een grijze eekhoorn lijkt en iets groter is als een muis ). En volgens een oude volkswijsheid en de gregoriaanse kalender uit 1582 blijft het weer 7 weken lang zo konstant, zoals het op 27 juni is. In de 34 jaar dat ik hier nu woon heb ik er steeds opgelet en het is bijna altijd uitgekomen. Dus staat er waarschijnlijk een mooie warme zomer voor de deur. En wie weet zitten wij over 2 weken smachtend op regen te wachten. Een fijn weekend nog.

  2. Yvonne zegt:

    Ik zie op de foto’s van gisteren strandkorven staan. Even uit nieuwsgierigheid: worden die verhuurd? En worden ze dan elke ochtend het strand opgereden of blijven ze een hele zomer staan? Deze vraag omdat ik gisteren met iemand sprak die deze strandkorven in Denemarken verkoopt; we hadden het erover waarom je deze korven veel in Duitsland ziet en helemaal niet op Romo.

  3. Richtsje zegt:

    Juist die afwisseling van het vakantiegevoel met het gewone werk lijkt mij fijn zo, Nanne! Strakblauw, dit weekend, heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s