Vierdaagse Nijmegen en de warmte…

Broersma juli - 005

Het is benauwd, het is erg warm en de luchtvochtigheid is hoog. Ik zit me even voor te stellen hoe het zijn als ik de Vierdaagse van Nijmegen had gelopen. Dat zou vanmorgen een vroege start worden, de starttijd is immers naar voren gehaald in verband met de warmte. Dus drie uur starten en dan is het nog tamelijk donker, het begint een beetje te schemeren. De natuur is dan nog in volle rust. een prachtig tijdstip om dan te lopen! Als ik de afstand van vijftig kilometer zou lopen, dan zou ik tussen twaalf en xc3xa9xc3xa9n uur 's middags finishen. Dan zou ik mooi voor de echte warmte binnen zijn. Echter het lijkt me dat dan de ellende begint. Je moet terug naar je logeeradres. 's Avonds moet je weer heel vroeg slapen, om de volgende morgen weer vroeg en fit aan de start te kunnen verschijnen. Dat lijkt me op dit moment het grootste probleem: slapen. Omdat het 's nachts bijna niet afkoelt. Het gevaar zou daardoor kunnen ontstaan, dat je de volgende morgen tamelijk vermoeid aan de tweede dag begint. Ook de tweede dag zou wel eens een warme dag kunnen worden…! Het lijkt me daarom een moeilijke dag. In elk geval weet ik dat Fokje en Willem vandaag goed gelopen hebben en dat ook Jeltje vroeg binnen was. Anneke heeft geen last van de warmte ondervonden, zij heeft slechts last van een klein blaartje. Maar dat valt te behandelen en dit behoeft geen enkel probleem te zijn. Dat heb ik dit jaar zelf met de Elfstedentocht ondervonden. Vandaag heb ik me voor drie wandeltochten opgegeven. De eerste in augustus, de tweede in september en de derde in oktober. In totaal een afstand van ongeveer honderdvijftig kilometer. Laten we hopen dat het dan iets koeler is om te lopen. Ook dit jongvee zocht tijdens de warmte de nodige verkoeling…! 
 
Broersma juli - 006
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Vierdaagse Nijmegen en de warmte…

 1. Echt bewondering heb ik voor je… mijn inspiratie heeft de bodem bereikt. Het lukt me niet om leuke onderwerpen voor mijn blog te bedenken. Daarbij komt dat het veel te warm is op de computerkamer.
  Morgen naar het Drents museum, dus dan heb ik vast weer iets te melden.

 2. antsje zegt:

  Mooie foto’s
  Ik heb het te doen met de lopers,want weer is het benauwd

 3. christien zegt:

  Ik ben het helemaal eens wat betreft de 4 daagse in Nijmegen. Het lijkt me veel te massaal.Toen ik het weblog van Dicky Dikken naar Compstella las dacht ik ook al wat is dat een industrie geworden. Dorpjes die leven van de pelgrims en overvolle slaapzalen. Toch iets van deze tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s