Als een Fotomodel….

P1110939

Als een fotomodel poseerde deze grote mooie Kobbe voor me, op het strand. In werkelijkheid zat bovenstaande meeuw te wachten op het moment waarop een paar kleine kinderen een patatje zouden weggooien. Het zijn gewiekste en slimme vogels. Ze zien alles en houden nauwlettend de omgeving in de gaten. Deze week hoorde ik mijn buurman schreeuwen en en tieren. De picknick-tafel was keurig gedekt en op het moment dat buurman zijn kinderen wilde gaan zoeken en roepen, scheerden twee grote meeuwen over de tafel en namen een lekker hapje mee…! Voor je het weet is de tafel leeg. Een bevriende Hollumer braderie-medewerker wees me woensdagmiddag op het feit dat vogels glinsterende kettinkjes met een klein bruin steentje uit een stand, tegenover hem, pikten. Deze vogels dachten dat het iets eetbaars was en vlogen 'met het lekkere hapje' weg. Na een paar meter lag de buit weer op straat. Iets te zwaar! Mussen ruimen hier ook massaal de kruimeltjes op. Voor je het weet heb je een mus bij je op het tafeltje zitten, als je ergens op terrasje zit. Mee-eters! 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Als een Fotomodel….

  1. Brutaal zijn ze, vind ik. En totaal niet bang. Ik heb liever de mussen dan de meeuwen. Bij een vishandel in Oudeschild komen de meeuwen gewoon bij je op tafel zitten. Die ervaring was eenmalig en dat vind ik prima. Musjes voer ik ook nog wel eens als ze bij ons komen zitten.

    Arme buurman… Ik hoop dat hij zijn buikje nog vol heeft kunnen eten. Bij ons op de camping merk ik helemaal niks van de meeuwen. Misschien komt dat omdat we zo’n 900 meter bij het strand vandaan zitten.

  2. Hielke Schaap zegt:

    Ja dat zijn echte bandieten. Heb het gisteren nog bij ons aan de Elbe beleefd. Een jochie had net een broodje vis van zijn moeder gekregen, nam een hap en…weg was het. Het viel weliswaar al gauw uiteen en naar beneden en gelijk kwamen er meer meeuwen op af. De kleine man schrok zich wezenloos. Die familie kwam uit Beieren en in het Alpengebied gebeurd zoiets blijkbaar nooit. Veel plezier trouwens vanavond bij o.a. Imca Marina met Viva Espana, of toch maar liever lang leve Ameland? Daar vechten ze tenminste niet met onschuldige stieren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s