Heb ik iets gemist…? Nee!

Ameland 25 juli 2009 070
(Buren 2009)

Terugkijkend op het verblijf op Ameland, denk ik wel eens: wat hebben we nou xc3xa9cht gemist, welke activiteiten hebben we nou echt gemist, aan de vaste wal. Eerlijk gezegd helemaal niks…, misschien niet helemaal eerlijk. Natuurlijk is het Skxc3xbbtsjesilen een prachtig evenement en vaak gingen we altijd wel een dagje naar Eernewoude. Waar we misschien nog wel eens naar toe zouden willen gaan, zijn de Paardendagen in Wouterwoude/Damwoude. Het schijnt een groot spektakel te zijn en het is bij ons in de omgeving. Ooit zijn we daar eens in de begindagen geweest, op een mooie zomerse dag en het was inderdaad erg gezellig. Nu is het uitgegroeid tot een volwassen evenement. De PC in Franeker…, ook leuk om eens mee te mogen maken, maar echt missen: nee. Ook hier ben ik een keer geweest. Prachtig om het een keer mee te maken. Missen? We volgen het immers 's middags op de televisie en wees nou eens eerlijk, de laatste keer had niet veel meer met kaatsen te maken. Dan ben ik blij dat ik op Ameland zit. De Ballonfeesten in Joure, ook een leuk evenement. Ooit zijn we eens naar het middenterrein geweest, daar waar al de ballonen het luchtruim kiezen. Later toen we naar huis reden, kwamen we tot de ontdekking, dat je ergens buiten het dorp Joure, een veel mooier zicht op al die ballonen hebt. Ook tijdens ons verblijf op Ameland, zijn er in Dokkum de nodige activiteiten, met name in de weekenden. Ook een terrasje in de stad pakken, kan erg gezellig uitpakken. Helaas hebben we dat dit jaar nog niet gedaan. Zo zijn er vele leuke activiteiten in de zomermaanden, in Friesland. De Sneekweek…, hier ben ik nog nooit geweest en eerlijk gezegd trekt het me ook niet, maar toch een grote publiekstrekker. Tal van evenementen, die best leuk en interessant zijn, maar gemist heb ik helemaal niks, althans niet voor mijn gevoel. Ameland heeft immers ook zoveel te bieden. Bijvoorbeeld de tewaterlating van de Paardenreddingboot. Ondertussen heb ik het tig keer gezien en het blijft leuk. In onze vakantieperiode heb ik het tweemaal gevolgd. Vanavond was ik zeer zeker weer in Hollum geweest. Opnieuw is daar de reddingboot, onder de ogen van honderden toeschouwers, te water gelaten. Enne als je op het eiland bent en je wilt perse iets bijwonen aan de vaste, er varen boten. Zelfs een sneldienst, waarmee je in tien minuten aan de overkant bent..!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Heb ik iets gemist…? Nee!

 1. Anna zegt:

  Tjena! Tuurlijk zijn er nog zoveel leuke dingen te doen (Sneekweek zegt mij ook niks terwijl ik er nog een paar jaar gewoond heb ook) maar gelukkig maakt iedereen zijn eigen keuze anders wordt het zo druk;-) groetnis, Anna

 2. wnk zegt:

  Zou alleen het openbaar vervoer vanaf de pier op de vaste wal ietsje(….) beter geregeld moeten zijn.Geen bussen meer naar Dokkum, schande!

 3. De Sneekweek trekt mij ook niet. Het Skxc3xbbtsjesilen hebben we op tv gevolgd. Al vind ik het bezoeken van een wedstrijd toch wel heel speciaal hoor. Maar missen… dat dan ook weer niet.

  Andersom zou ik het wel hebben. Komend weekend is Strenderpop op Texel. Ik heb andere plannen, dus ik kan er niet bij zijn. En dat vind ik dan wel erg jammer.

  Dit jaar bezoeken we in september Texel Culinair en in oktober het Bockbierweekend. Evenementen die ik eens meegemaakt wil hebben.

  Fijne verjaardag morgen! Alvast van harte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s