Leeuwarder Courant: Goedemorgen Friesland!

LC 7 okt - 031 

Zaterdag a.s. verschijnt de vernieuwde Leeuwarder Courant voor het eerst. De krant wordt dan in een oplage van 302.000 exemplaren in geheel Friesland gratis huis aan huis bezorgd. Een gigantische operatie. Achter de schermen zijn wij daar al heel lang mee bezig. De laatste weken worden alle puntjes op de bekende i gezet. Ondertussen staat de zogenaamde voordraai, voor de zaterdagkrant, op speciale trommels klaar, om in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de rompkrant van de Leeuwarder Courant ingedraaid te worden.

LC 7 okt - 019 

De foto die ik gisteren plaatste behoort tot de grote reclamecampagne rond de nieuwe krant. Zo zijn er bijvoorbeeld bij Grou grote Quicksigns geplaatst, met daarop een introductie-aanbod: 5 weken de LC voor maar 10 Euro. Buitenreclame blijkt erg goed te werken, de eerste proefabonnees voor de LC zijn al genoteerd.

LC 7 okt - 020 

Donderdagmiddag was er een soort van 'Generale Repetitie', in de omgeving van de Oldehove in Leeuwarden. Dit voor onder andere een promo-filmpje en fotomateriaal. Het had heel veel weg van het bekende Abbey-Road-foto van the Beatles. Lopen over het wereldberoemde zebrapad. Details waren niet vergeten, bijvoorbeeld het lopen op blote voeten!  In Leeuwarden liepen vier redactieleden, onder wie de hoofdredacteur Hans Snijder, over een zebra mxc3xa9t daarop gelegd de reclameteksten. Een aantal minuten werd het verkeer stilgelegd en de teksten werden snel uitgerold. Ik was toevallig in de buurt om foto's te maken. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een soort van Guerrilla-actie plaatsgevonden in Friesland. Een ware reclame-explosie, voorafgaande aan de huis aan huis-verspreiding van de Leeuwarder Courant op zaterdag, in geheel Friesland. Zebra's zijn beplakt met LC-reclameteksten.

Damwoude 

Maar ook op strategische plaatsen in dorpen en steden in Friesland kan men vandaag deze plakkaten tegenkomen. Zoals bijvoorbeeld voor de hoofdingang van het winkelcentrum in Damwoude, maar ook bij het station in Hardegarijp. Om maar een paar plaatsen te noemen. Waarschijnlijk ook bij jou in de buurt! De eerste reacties die ik vanmorgen (hxc3xa9xc3xa9l vroeg) kreeg te horen, waren erg positief te noemen. xe2x80x9cEen leuke en ludieke reclamestuntxe2x80x9d, aldus een vroege treinreizigster in Hardegarijp.

Hardegarijp 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Leeuwarder Courant: Goedemorgen Friesland!

  1. Ik ben zo benieuwd dat ik een proefabonnement ga nemen. Normaalgesproken lees ik de webeditie, maar de nieuwe krant wil ik uitgebreid op tafel kunnen leggen.

  2. flyingwind zegt:

    Looks like something will happen! Those people walking are so cool!

  3. Fokke zegt:

    Roel Snijder doet bijlage’s Nanne, het moet Hans zijn!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s