Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l is het nieuwe dorp van Gemeente Dantumadiel

Feanw  - 003 

" De Ynwenners fan Veenwoudsterwal/Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l hite Jo tige wolkom yn harren Doarp," staat boven het plaatsnaambord. Onze gemeente heeft er een dorp bij! Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l is de naam. Gisteravond werd tijdens de raadsvergadering van de Gemeente Dantumadiel besloten, dat op 1 januari 2011 onze gemeente een dorp rijker is. Unaniem werd door de raad besloten, om de status dorp te geven aan het nog steeds te boek staan van het buurtschap Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l. Hier waren weinig woorden voor nodig en werd het min of meer een hamerstuk. De feestvreugde op de publieke tribune was groot en van een afstandje mocht ik deelnemen in de euforie. De dorpsstatus geldt echter niet voor geheel Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l. Alleen het deel van het buurtschap, dat in de gemeente Dantumadiel ligt krijgt de dorpsstatus. Het deel dat in de gemeente Tytsjerksteradiel ligt krijgt die status niet! Vanmiddag toen ik in Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l was, om er een foto te maken, was het nieuws nog niet bij de meeste inwoners van het nieuwe dorp in spxc3xa9 doorgedrongen. Men wist nog van niets! 

Feanw  - 006  

2augustusameland Het uitbrengen van een stem op de Foto van Nanne Nicolai gaat gewoon door! (Adviesstem: De Foto met de zonsondergang op het strand en het paard met de Amazone. Open onderstaande Link van de VVV Ameland en breng zo vaak mogelijk je stem uit (s.v.p.) Stemmen met tussenpozen van 8 uren kan en mag.
 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Feanwxc3xa2ldsterwxc3xa2l is het nieuwe dorp van Gemeente Dantumadiel

  1. flyingwind zegt:

    I love small village and ambience of this kind and wish God bless me having one in my future life!^_^ Vote on yours everyday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s