Deborah Babois in memoriam (Jaaroverzicht)

Nanne Voor de laatste keer kijk ik, dit jaar, nog een keer achterom. Het jaar heeft veel vreugde gebracht (gelukkig maar!). Echter ook verdriet bij veel mensen. Gisteravond kreeg ik een aangrijpende reactie van de ouders van Deborah Babois uit Burdaard. Deborah is in de vroege morgen van donderdag 18 november, bij een tragisch ongeval om het leven gekomen. Tweemaal heb ik een bericht geplaatst over Deborah. Hieronder volgt eerst de reactie van haar papa en mama.
 

Deborah Voor onze lieve Deborah

Lieve lieve Deborah,
wat is dit een ontzettende moeilijke tijd.
Deze feestdagen haast niet door te komen.
De vreugde lijkt ons te zijn ontnomen.
Jij bent er niet meer in het nieuwe jaar.
Het voelt als een droom, maar het is waar. 
Alles is zo verschrikkelijk oneerlijk tegenover jou.
Nooit meer jouw lieve lach en een dikke kus,
geen verjaardag meer, ook niet die van je zus.
Gelukkig blijven alle mooie herinneringen bestaan.
en waardevolle momenten in ons hart zullen nooit weggaan.
wij weten, dat jij dit ook niet wou.
Lieve meid wij houden van jou.

Je papa en mama.

Blommen 
 
Op 19 november 2010 schreef ik het volgende.
 
Er liggen bloemen in de berm van de Tuskendammen. Het weggetje tussen Damwoude en Stenendam. Witte bloemen.

Deborah Babois uit Burdaard hield blijkbaar van witte bloemen…! 

Gisteren toen ik rond zeven uur 's morgens, tussen Rinsumageest en Stenendam naar Leeuwarden reed, kwamen twee auto's met blauwe zwaailichten vanachter het hoge zanddepot vandaan. Ze reden in sneltreinvaart richting Leeuwarden. Daar moest iets ernstigs gebeurd zijn, er was haast bij. Het tafereel heeft me de gehele dag bezig gehouden. Het allereerste wat je doet, is navragen of er iets bekend is. Niet dus. Via P2000 ontdekte ik dat er ambulances opgeroepen waren, naar de Tuskendammen. Ik vreesde het ergste. Via een lokale website kwam ik in de loop van de middag te weten dat het om een 31-jarige inwoonster van Burdaard ging. Vanmorgen is daar nog eens een naam bij gekomen: Deborah Babois.
 
Een afschuwelijk ongeval, waarbij deze jonge vrouw rijdend op een scooter, 's morgensvroeg om 06.20 uur in het donker geschept is door een auto. De jonge chauffeur werd verblind door een tegenligger. Dat is de versie. Een drama. In mijn beleving zie ik een jonge vrouw naar het werk gaan. Ze komt nooit weer thuis.
 
In korte tijd verliest Burdaard opnieuw een jonge inwoonster.
Witte bloemen liggen er in de berm…!
 
Zeilen 

Zaterdag 20 november schreef ik: Bovenstaande foto vind ik wel de sfeer van vandaag aangeven..! Een grauwe dag, af een toe een beetje druilerig. De start was vanmorgen  zelfs in nevelen gehuld. Als je naar buiten keek, zag het er niet al te vrolijk uit. Het was een dag met verrassend nieuws, geen nieuws om bepaald vrolijk van te worden. Soms heb je van die dagen dat alles op xc3xa9xc3xa9n dag samenkomt. Zo kreeg het verhaal rond Deborah uit Burdaard, vandaag nog een geheel andere wending, voor mij…! Voor mijn gevoel stond het al dicht bij me, maar dan komt het wel heel dichtbij! Het blijkt dat ik met Deborah kennis heb gemaakt, tijdens de laatste Kennedymars Fryslxc3xa2n. Het houdt me vandaag erg bezig. Maar ook als je hoort dat een tweeling te vroeg geboren wordt, waarvan het jongentje overleden is en de toestand van het meisje kritiek is, sta je even met vol ongeloof te kijken. Zaterdag 20 november, ook de dag dat het mijn heit/vader zijn verjaardag zou zijn geweest…!

Hieronder het wonderschone lied: Droemvlucht. Gezongen door een mix van 'iets noordelijks' en 'iets zuidelijks': Nynke Laverman en Rowwen Heze. Past het een beetje bij deze dag? Voor mijn gevoel wel, … maar geen idee.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s