Kruiend ijs jachthaven Nes Ameland

Haven1 
Haven2 

Vandaag had ik willen lopen, van Damwoude naar Drachten, ongeveer 28 kilometer. Echter vanmorgen zag ik de bui al hangen, nog heel even heb ik getwijfeld: Zal ik toch gaan, misschien valt het allemaal een beetje mee. Buienradar voorspelde niet veel goeds en momenteel valt er hier natte sneeuw. Blij dat ik mijn wandeling geannuleerd heb. Ook hebben we geen echte spijt van het feit dat we dit weekend niet op Ameland rondlopen. Nou niet echt Ameland-weer te noemen. "We hebben jullie deze week niet gezien op Ameland", aldus een mailtje van onze buren op Kiekduun. Inderdaad, zijn we niet naar het eiland geweest. Zeer zeker lag het in onze bedoeling om een aantal dagen te gaan. Echter W. werd geveld door een griepje. Daarnaast was het ook bepaald geen weer wat je uitnodigt om de rugzak te pakken. Buurman van Kiekduun was zo vriendelijk om een aantal foto's mee te sturen. Het korte wintertje had, in het eerste deel van de week, in de haven voor een mooi ijslandschap gezorgd. Natuurlijk had ik dit graag met eigen ogen willen zien. Maar gelukkig zijn er de foto's van de Kootstra's! Een prachtig gezicht het ijs wat in lichte mate begint te kruien. Ik verbaas me er steeds weer over, hoe snel er sprake is van ijsvorming in het zoute water van de Waddenzee. Door de straffe harde oostenwind had de veerdienst tussen Holwerd en Ameland het deze week zwaar. Het zorgde voor extreem laag water. Nog iets geheel anders: vanavond kijken we naar de laatste uitzending in de rij: Boer zoekt Vrouw. Morgenvroeg mag er weer gewerkt worden, te beginnen met De Feanster.  
 
Haven3  
Haven4 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Kruiend ijs jachthaven Nes Ameland

 1. Wilma zegt:

  Oh Nanne wie schxc3xb6n und noch toller es auf dem Foto sehen zu kxc3xb6nnen. Lieben Dank dafxc3xbcr und ganz herzliche Genesungswxc3xbcnsche fxc3xbcr W.!!!
  Liebe groeten – Wilma

 2. Wondelgijn zegt:

  Kruiend ijs blijft altijd geweldig om te zien! Ik hoop dat W. weer opgeknapt is, en anders…. nog heel veel beterschap!

 3. Triest weer inderdaad… Ik ben naar een optreden van het koor van mijn moeder geweest. Wat een prachtige foto’s… Ik kan me voorstellen dat je dat met eigen ogen had willen aanschouwen. Ik hoop dat W. snel de oude is… Beterschap!

 4. marleen zegt:

  dag Nanne,
  wens W veel beterschap en zorg goed voor haar. Zoals je weet was ik dit weekend wxc3xa9l op Ameland en het was inderdaad geen ‘Amelandweer’. Zaterdag even naar het wad geweest voor de rest maar lekker binnen in de warmte… het leuke gezelschap maakte alles goed. Ik ben nu net een uurtje terug in Belgixc3xab en ook hier is het grijs weer.
  marleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s