Skxc3xbbtsje Boarn heeft nieuwe bemanning … broedende riethen!

Spar P - 003 

"Heb je de camera bij je?" vroeg de vader van Jorrit me, toen ik woensdagmiddag door Aldeboarn liep. "Dan moet je daar eens kijken!" Hij wees me naar een zwarte vogel met een opvallend, felrode snavel en een geel puntje. Achter op een stilliggend skxc3xbbtsje, direct naast het roer, had een Riethennetje een nest gebouwd en het zat daar heerlijk beschut te broeden. Met enige moeite kon ik een paar foto's maken. Je moet het echt weten, dat daar een watervogel zit te broeden. Normaal gesproken valt het niet op.
 
Spar P -4 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Skxc3xbbtsje Boarn heeft nieuwe bemanning … broedende riethen!

  1. Hielke Schaap zegt:

    prachtig Nanne, en die jonkies met hun kleine rode puntjes op de snavel…. en naderhand wanneer die kleine hummeltjes in het water dompelen. Fantastisch! Zo mooi is de natuur wanneer je er van kunt en wilt genieten!!! Hopenlijk heeft de schipper nog even geduld. Wat die benen uit de schuur betreft, ik had het dankzij jouw cryptische omschrijving gelijk door ( ook een beetje duits nietwaar? )en ben dan ook via Google Maps naar Wartena gegaan om mijzelf te verzekeren. Alleen hingen de beentjes daar nog niet uit de schuur op die foto, maar….het klopte, echter kwam ik door omstandigheden niet meer daartoe te antwoorden! Maar goed!! De groetnis xc3xbat Sleeswijk Holstein.

  2. Eef zegt:

    Hxc3xa9xc3xa9l erg leuk. Ik heb ’t als eens vaker gezien, soms wel 12stuks van die pluizenbolletjes zwemmend achter moeder aan, haha fantastisch. Blijft ook altijd een vertederend aanzien. Groetjes Eef.

  3. Froukje zegt:

    Geweldich!! Wat hat dit bistje in moai plakje foun!! Ik ha ek in reithintsje fotografearre, mar dy siet moai op in nxc3xaast xc3xbbnder in beamke yn in feart. FRoukje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s