De Dames van Oranje … Hollum Ameland

Ameland 30 april - 131

Het was vroeg opstaan op deze vrije zaterdag en dan ook nog eens op Ameland! Na een uitgebreid ontbijt in de vroege morgen, zaten we om 8.15 uur nota bene aan de koffie. Ik had er een cakeje bij geserveerd! Om precies half negen zaten we op de fiets en met de krachtige wind in de rug zeilden we naar Hollum. Daar begon om tien uur een traditionele optocht van versierde wagens. Natuurlijk waren we deze keer veel te vroeg. Dat is wel eens anders geweest. Vorig jaar waren we te laat. Echter het is al vroeg gezellig in het dorp en iedereen is druk en zenuwachtig bezig, om de laatste puntjes op de i te zetten. Dan om tien uur begint het plaatselijke muziekkorps in de voortuin van verzorgingshuis De Stelp het Wilhelmus te spelen. Twee coupletten. Traditie. De vele mooie wagens trokken daarna door het dorp. Opvallend veel jongeren doen mee. Na de optocht maken wij er een traditie van om bij bakkerij De Boer op het terras koffie met een lekkere oranje-tompouce te bestellen. Het mooie is dat je dan ziet dat meiden van deze bakkerij mxc3xa9t terras, eerst meedoen met de optocht, daarna snel omgekleed weer in de bediening staan. Na deze feestelijke morgen was het een zware fietstocht, om tegen de harde wind in, richting Buren te moeten fietsen. Een ware uitputtingsslag.   
 
Een FOTOLINK van de feestelijke optocht Hollum Ameland volgt, tzt.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op De Dames van Oranje … Hollum Ameland

 1. Nanne zegt:

  1. Er rijden bussen op Ameland!

  2. Rondje Ameland loop je met 2 vingers in de neus, en dan zou 14 km fietsen uitputtend zijn?
  Kom nou gauw.

  gr Nanne

 2. NANNE zegt:

  @Nanne. Ook deze Nanne is maar een mens…! Het was verder ook geen klaagzang. Ik haal het positieve altijd uit het negatieve…, dus beschouwde ik het als een goeie trainingsrit. Goed voor de spieren in de bovenbenen. Bovendien fiets ik, op mijn leeftijd, zonder hulpmiddelen. Nanneoedsz!

 3. wnk zegt:

  @nanne: de bus pakken op ameland van oost naar west en andersom is nog niet zo makkelijk hoor!!de bus rijdt volgens mij via de pier, dus dat betekent soms lxc3xa1ng wachten!! Ik heb het een paar keer gedaan, nxc3xadet leuk!

 4. Ysbrand zegt:

  Daarom fiets ik elke werkdag van Hollum naar de boot, elke weertype uitgezonderd sneeuw!

 5. Marianne v.d Laag zegt:

  grinzzzz ik fiets ook elke dag van Hollum naar Nes en weer terug. (ga jullie niet vertellen dat ik een overdekte fiets op 4 wielen heb;)) )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s