Noordse Stern of Visdiefje…?

Ameland knmr 7 mei - 031 

Wie langs de zeedijk van de Ballumer Bocht richting Hollum fietst of loopt, aan de kant van het Wad, passeert op een gegeven moment een enorm grote Meeuwenkolonie. De ware natuurfreak blijft staan en kan alleen maar genieten van die duizenden en nog eens duizenden meeuwen. Veelal Kapmeeuwen. Ook de Sternsoort kom je daar tegen. Of ik nu op bovenstaande foto een Noordse Stern of een Visdiefje heb gefotografeerd? Ik durf het niet te zeggen! Het zou om het verschil in het puntje van de snavel gaan! Vorige week toen ik naar Hollum fietste zaten de meeste meeuwen te broeden. Zo om de meter zit een spannetje. Het houdt elkaar nauwlettend en af toe bekvechtend in de gaten. Van verre zijn ze al te horen en ook te zien. Enne af en toe zelfs te ruiken. Straks in juni met het Rondje Ameland, komen we ook langs deze kolonie, echter zullen we de meeuwenkolonie niet zien. Wel zullen we het gekrijs luid en duidelijk horen. We lopen aan de binnenkant van de zeedijk. Slechts degene die dan in de vroege morgen de moeite neemt om de dijk te beklimmen zal voor zich van de meeuwenkolonie kunnen genieten. Dan zal het er nog krioelen van de jonkies.
 
Ameland knmr 7 mei - 028
 
Ameland knmr 7 mei - 025 
 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Noordse Stern of Visdiefje…?

  1. Richtsje zegt:

    Een Stern schat ik in. Want visdiefjes zijn meende ik, ranker en kleiner. Die zie je echt loeisnel het water inschieten, weet ik…
    Mooie foto’s zeg! Vorigjaar was Wilko met schoolreis bij die meeuwenkolonie, de beestjes waren zo nu en dan best agressief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s