Loop Leeuwarden 2011 … xc3xa9xc3xa9n groot loopspektakel!

Bomenkap 8 maart- 035  

Zondag 22 mei 2011 vindt de vijfde editie van het grootste loopevenement van Friesland plaats. In een paar jaar tijd is de loop in Leeuwarden uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse loopevenement van Friesland, met 4.600 deelnemers tijdens de vierde loop op 6 juni 2010. Gezien de tijd (zomer), de concurrentie en andere zaken is besloten om de marathon eens in de vier jaar op het programma te plaatsen, in een tweejaarlijks ritme met de Slachtemarathon. De Slachte staat dan op de kalender in 2012, 2016, 2020. Leeuwarden in 2014, 2018, etc. Daarnaast wordt het lustrumjaar aangegrepen om naast hardlopen ook wandelen op het programma te plaatsen. Er zijn parcoursen uitgezet voor 10, 25 en 40 kilometer wandelen.

Dit betekent dat de naam van het evenement gewijzigd is en dat er nog meer nadruk is komen te liggen op de primaire doelstelling van de stichting, namelijk veel potentixc3xable sporters verantwoord in beweging krijgen. LOOP LEEUWARDEN is de naam waarvoor gekozen is. Naast het fantastisch loopevenement wordt het Oldehoofsterkerkhof weer gezellig druk. Zo wordt LOOP LEEUWARDEN meer dan alleen een sportspektakel voor sporters, maar ook een evenement voor alle inwoners, van jong tot oud! Gezond, maar gezellig. Iets dat uitstekend samen gaat. Vanaf 2011 is LOOP LEEUWARDEN gekoppeld aan een thema dat in het verlengde ligt van verantwoord leven en bewegen: Duurzaamheid.

Ik start zondagmorgen om 07.00 uur en loop de 40 kilometer. Dit als een soort van generale trainingstocht voorafgaand aan de Friese Wandel Elfstedentocht. Het meiske op de foto poseert tijdens een foto-shoot om Loop Leeuwarden via een reclamecampagne te promoten.

Natuurlijk neem ik zondag mijn camera mee!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s