Friese Elfsteden Wandeltocht ( vooruitblik dag 1)

Elfsteden 11 mei - 009 

De Friese Elfstedentocht komt nu toch wel heel snel dichterbij! Vandaag werd ik daar door collega's nogal eens op gewezen. Inderdaad ben ik met mijn gedachten al een klein beetje bezig met volgende week. Daarom alvast een kleine vooruitblik.

Dinsdagmorgen 31 mei om 07.00 uur is de start van de 65ste editie van de Friese Elfsteden Wandeltocht. Zoals altijd vanuit de Harmonie in Leeuwarden. Meestal geeft een belangrijk persoon het startschot en dan is het lopen! Vooral niet vergeten de eerste knip in startkaart! De eerste dag hebben we ongeveer 50 km voor de boeg. Na het verlaten van Leeuwarden gaan we via kleine landweggetjes richting Bozum, een mooi klein dorpje. Hier is het een vast en gezellig punt om koffie te drinken. Voorheen zorgde de One-Mans-Band voor de muzikale noten. Helaas is dat verleden tijd. Na een korte rust gaat het via Scharnegoutum richting de eerste stad: Sneek. Tevens eerste stempelplaats. Sneek is een mooie en gezellige waterstad. Meestal staat hier de soep klaar! 

Elfsteden 11 mei - 026 

Na Sneek is het slechts vijf kilometer lopen naar IJlst, de tweede stad en tevens stempelplaats. Dit jaar hebben we in IJLST een nieuwe stempelplaats. Dit in verband met de gemeentelijke herindeling. Een schitterende route door een waterrijke omgeving. We hebben nu ongeveer een dertig kilometer gelopen. Dan is het nog ongeveer twintig kilometer naar Sloten. Dit vind ik altijd een lastig en vervelend stuk. Via Hommerts gaan we richting Spannenburg. Al van verre zie je die hoge zendmast, die maar niet dichterbij wil komen! Je loopt dan langs een eindeloos lange rechte weg. Nogmaals: vervelend en erg saai! Bij veehouder Bouma mogen we dan eindelijk via een weiland in de richting van Sloten lopen. Meestal ligt mijn aankomsttijd in het stadje Sloten zo rond een uur of vier. De finish van de eerste dag. Tevens de derde stempelplaats. De eerste wandeldag zit er op: Nog 155 kilometer te gaan…!

Elfsteden 11 mei - 031 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Friese Elfsteden Wandeltocht ( vooruitblik dag 1)

 1. Jannie zegt:

  Hey Nanne.

  De tijd gaat snel voorbij, voor we het weten roept de voorzitter van de Friese Elfsteden:
  Lieve wandelvrienden en vriendinnen!!
  Wij hebben er reuze zin in!

  oant sjen

 2. Antje zegt:

  Die eindeloze lange weg naar Spannenburg heb ik eindeloze keren gefietst…..
  Ik ben geboren en getogen in Woudsend, mijn eerste huwelijksjaren woonde ik in IJlst en nu in Joure, dus moet ik altijd dat stuk fietsen als ik naar Wxe2ldsein wil…..
  Maar om te lopen is het nog erger hxe9?
  Gelukkig dat jullie bij Bouma door het weiland kunnen…….

 3. Tjeetje, is het alweer zover? Ik vind het altijd erg leuk om je blogjes over dit onderwerp te lezen. Ik wens je alvast heel veel plezier en succes met de tocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s