Met of zonder verdoving, vroeg mijn tandarts….

Tandarts 005  

Het is ongeveer zes weken, misschien wel twee maanden geleden, dat mijn tandarts tegen me zei: 'Je moet terugkomen. Het wordt of boren en vullen, of ik ga hem trekken.' Let wel: We praten nu over mijn verstandskies! Deze zit of ligt ergens linksboven. Een moeilijke plek om te behandelen. Op zich vind ik een bezoek aan mijn tandarts helemaal geen bezwaar. Zo ook vanmiddag niet. Wel vond ik het een spannend moment: Zou ik mijn enige verstandskies behouden of zou deze alsnog getrokken worden. 'Wil je gebruik maken van een verdoving' vroeg mijn vriendelijk tandarts. 'Wat gaan we doen?' was mijn wedervraag. 'We gaan proberen jouw kies te vullen, het wordt moeilijk, maar we proberen het!' Omdat ik nog nooit gebruik gemaakt heb van een verdoving, werd het vanmiddag ook een behandeling zonder injectie! Mijn pijngrens ligt akelig hoog! Eerlijk gezegd, stelde het niks voor. Wat dat betreft begrijp ik ook niet de vraag of ik een verdoving wilde…! Ik voelde kilometers ver weg iets van een lichte irritatie. Kun je dat pijn noemen? Mijn tandarts heeft erg hard moeten werken. Met tangen en afzuigsystemen werden mijn mondhoeken opgerekt. De tandarts draaide links en rechts om me heen met tangen en ander monsterlijk materiaal. Plip, plap, plop, boren, vullen en polijsten die kies! Na ruim twintig minuten stond ik weer vrolijk buiten op de stoep. Mijn verstandskies had ik behouden.  Bij het verlaten van de praktijk stuitte ik op een enorme muur van warmte. Bloody hot!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Met of zonder verdoving, vroeg mijn tandarts….

 1. Wilma zegt:

  Hallo Nanne – sehr schxf6n Deine Berichterstattung – ich stellte mir den Zahnarzt bei Dir vor – wie ein Indianer, der ums Lagerfeuer tanzt – grins!
  Liebe groeten – Wilma

 2. Richtsje zegt:

  Brrr… ik hou niet zo van tandartsenklussen. De man zelf is reuze geschikt, daar niet van, maar dat werk en het simpele feit dat er ergens in mijn hoofd gewerkt wordt staat mij niet aan. Maar niet alles gaat met verdoving hoor, een gewone vulling hoeft niet, maar een poosje terug zijn vullingen vervangen en daarbij stelde hij voor dat wel te doen. Dus ga ik maar meest op zijn advies af!
  Verstandskiezen heb ik niet meer, die zijn vrij vlot al getrokken omdat ze allevier schuin groeiden.

 3. Antje zegt:

  Voor gewone behandelingen hoef ik geen verdoving, maar toen hij vorig jaar mijn laatste (snik) verstandskies ging trekken, die tussen de kaak en mijn wang groeide, vroeg ik om het wel te doen.
  Maar we zijn nu ruim een jaar verder, die kaak is niet mooi geworden, er zit een soort “bocht”in en ik heb altijd last van zuiging in die hoek……
  Gelukkig viel het bij jou wel mee….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s