Gedonder en gebliksem op dinsdagavond.

Tandarts 002 

Dinsdagmiddag was alles nog zo mooi. Zonnig en erg warm, met temperaturen rond de dertig graden. Veel bootjes die door de grachten van Dokkum trokken, een veilig plekkie zoekend. Daarom vaak lange rijen wachtende autox92s voor de openstaande bruggen. Zoals bovenstaande foto laat zien: Het lijkt allemaal nog zo mooi. Toch was een ieder op zx92n hoede voor het naderende noodweer. Buienradar werd veelvuldig bezocht en de lucht werd nauwlettend in de gaten gehouden. Vanuit Amsterdam kreeg ik in het begin van de avond een smsx92je met de volgende tekst: Hier breekt de pleuris (onweer) uit!  Gisteravond tijdens de Raadsvergadering van de Gemeente Dantumadeel keek ik, af en toe, met xe9xe9n oog naar buiten en zag dat het donker en donkerder werd. Op een gegeven moment ben ik echt naar buiten gestapt en constateerde dat het heel ver weg onweerde, richting Leeuwarden. Een kwartier later kreeg ik via een smsx92je van W. te horen, dat het nu toch wel heel snel zou gaan gebeuren. Ondertussen was het pikkedonker geworden. Daarom snel op de fiets naar huis geracet. Kort daarna begon het natuurgeweld. Veel gebliksem en gedonder. Het bleek allemaal mee te vallen. Geen geknetter, alleen maar veel gedreun. Wel zat de lucht vol met flitsen, zowel horizontaal als verticaal. In mijn omgeving is geen overlast geweest. Hier en daar een ondergelopen straat. Zoals bijvoorbeeld in Nes op Ameland. Ben benieuwd hoe het bij jullie is gegaan. Ik heb begrepen dat Vught zwaar is getroffen door het noodweer.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Gedonder en gebliksem op dinsdagavond.

 1. Jeanine Bossinade zegt:

  Hier in IJsselstein was de lucht geler dan geel, maar het was een fantastisch gezicht de grote zendmast ( de grote kerstboom in december) waar we onder wonen, werd steeds opnieuw verlicht,en dat was nu zonder lampjes een extraatje in de zomer !! Groeten vanuit het midden van Nederland

 2. Antje zegt:

  Veel gebliksem en gedonder, net als bij jullie, veel regen, maar geen overlast of andere rare dingen, de tuin staat er ook nog prima bij, ook onze hortensia…..
  Een hele andere kleur dan die van jullie, maar mooi vol….

 3. Een lucht vol vuur… een prachtig gezicht. Daarnaast klonk hier wel veel geknetter. Voor de zekerheid de stekkers uit de stopcontacten gehaald voor we gingen slapen.

 4. Adrie zegt:

  In Apeldoorn was het wat gedonder en bliksem met even behoorlijk wat regen en daarna weer even droog …totdat … ja kort maar heel krachtig nog wat gebliksem en een geweldig gedonder losbrak …+/- 1km
  verderop in de wijk zuid was het ingeslagen in 2 huisen met gevolg een korte brand de bewoners moesten voor een paar nachtjes elders onderdak zoeken…tjonge dat was wel ff een giga dreun..maar verder was het rustig hier.

 5. Froukje zegt:

  By xfas foel it gelokkich ek mei. Froukje

 6. marleen zegt:

  Nanne, in Niel (Belgixeb) leek het plots nacht te worden, van Noortje die 20 km meer naar het zuiden woont kreeg ik een smsje ‘ons bos ligt plat van de wind’ … geen 10 minuten later lagen ook bij mij de bomen krom gebogen. Helse wind, stortregen, donder en bliksem … maar buiten wat takken die uit de bomen braken gelukkig geen schade.

 7. antsje zegt:

  Veel bliksumflitsen en iets gedonder gehad. viel reuze mee. Enwat he water betreft 19 mm.
  De planten hebben hier alles goed dorstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s