Mussen vechten om stukje brood

P1200215 

Het klinkt misschien een beetje merkwaardig, maar na een klein uurtje was ik vanmorgen gewend aan het feit dat ik weer moest werken. Dat de zomervakantie passxe9 is. Het vervelende is dat er ruim 108 mailtjes in de mailbox lagen te wachten om gelezen te worden. Wat iedereen in zo'n situatie doet is om zoveel mogelijk mailtjes, ongelezen te deleten. Laat er dan nog iets van 25 % overblijven, waar je meestal snel doorheen kunt lopen. Half negen had ik mijn eerste titeltje in de steiger staan en lag, voor mijn gevoel, de vakantie alweer ver achter me. Op het werk was het erg rustig. Het valt te merken dat het bouwvak is, dat men in het Noorden nog vakantie heeft. Weinig advertentievolume en daardoor uitermate dunne krantjes. Dit is niks abnormaals, elk jaar hetzelfde liedje. Wel vraag ik me af of zich straks, na de vakantie, alles weer gaat herstellen. Als ik kijk wat zich momenteel in de wereld afspeelt, dan heb ik hierover mijn grote twijfels. Laten we hopen dat ik ongelijk heb. Natuurlijk keek ik tussen de bedrijven door, via de Webcam van VVV Ameland, naar dit eiland met dezelfde naam. Graag had ik daar willen lopen of willen fietsen. Eerlijk gezegd heb ik dagelijks dat gevoel. Ach, wie weet wat de toekomst gaat brengen. De komende tijd zal alles, op mijn werk, duidelijker gaan worden. Wie mag blijven, wie moet gaan. Ik hoor deze week hoe ik er voor sta. Bijgaande foto's heb ik op Ameland gemaakt. Mussen die strijden om een stukje brood. Er werd behoorlijk aan getrokken. De slimste mus ging echt op het brood zitten. Zo van, dit is van mij! Leuk schouwspel.
 
 
P1200222 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

0 reacties op Mussen vechten om stukje brood

 1. Wilma zegt:

  Lieber Nanne – habe mit Interesse diesen Deinen Artikel gelesen!!!
  ALLES WIRD GUT! So und/oder so!!!
  MUT tut GUT!!!
  So wie ich bin – bin ich gut genug!!! Lernte ich in der Hospizhilfe.
  Sterkte mit und bei all Deinem TUN!
  Ganz liebe groeten – Wilma

 2. Antje zegt:

  Wat is een slimmeste mus?? hihi een schrijffout, foei meneer, dat mag in de LC ook niet hoor…..

 3. Aline zegt:

  Leuke foto zo van dat brood en de musjes…

 4. Froukje zegt:

  Moai, dy moskjes. Wy ha dit jier in hiele protte jonge mosken om hxfbs en hiem hinne. En twa kear in nestje achter elkoar yn itselde fxfbgelhokje.
  Ik ha deselde xfbnsekerheid op myn wurk belibbe. Ik ha gelok: ik ha noch net sa lang lyn heard dat xfas xf4fieling bliuwt. Foar kollega’s op in oare xf4fdieling is no de xfbnsekere tiid kaam as se no oerplaatst wurde as dat se wierliken fuort moatte as oar wurk sykje moatte. Yn elts gefal bliuwt harren xf4fdieling net lang mear bestean. Soks komt hiel faak foar, mar no tichte by en dat hasto no ek. Sterkte mei alles. Froukje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s