Must hoare wie 't seit!

Nanne Nicolai werkte bijna 35 jaar in x91krantenlandx92. Nu heeft hij meer tijd voor zijn hobbyx92s: fotograferen en lange afstand lopen. Deze laatste is zeker geen sport voor senioren vindt hij. x93het is juist een sport voor iedereen. Jong en oud.x94

xa0

Dit bericht stond vorige week vrijdag in Het Nieuwsblad Noordoost-Friesland. Voor hen die deze krant niet ontvangen plaats ik het volledige bericht.

xa0

xa0

Geboren: Geboren in augustus 1951, op de Oosterboereweg, op de Tsjerkepleats, tussen Kollumerpomp en Kollum.

xa0

Gewoond in: Kollumerpomp tot 1975, Kollumerzwaag tot 1986, Dokkum tot 1991 en Damwoude tot heden.

xa0

Burgerlijke staat: Getrouwd met Willy en ik heb 2 jongens, de oudste is 35 jaar en de jongste 22 jaar.

 

Huidige functies: Sinds 1 januari maak ik gebruik van een mooie vertrekregeling. Heb bijna 35 jaar in krantenland gewerkt. Mijn start was bij de Nieuwe Dockumer Courant in Dokkum en de laatste achttien jaar heb ik gewerkt bij NDC Mediagroep, beter bekend als de Leeuwarder Courant. Daarvoor heb ik 1 jaar voor de klas gestaan in Kollum en Surhuisterveen. Tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering zit ik in het bestuur van Dorpsbelang Akkerwoude. Maar dit betekend geen definitief afscheid van dorpsbelang. Sinds januari zit ik in de redactie van het ledenblad van deze vereniging. Ben eindredacteur en heb de zorg viermaal per jaar een mooi boekje te mogen maken, samen met nog twee redactieleden.

 

Wat is je grootste hobby?

Dat is een moeilijke vraag, omdat ik meerdere hobbyx92s heb. Deze zijn in mijn dagelijkse leven prima te combineren. Lange afstand lopen en fotograferen. Mij zal je dan ook bijna altijd tijdens een wandeltocht tegenkomen met een camera in de aanslag. Daarna zijn dan vaak een verslag en fotox92s te vinden op mijn weblog, ook een grote hobby van me. Ik noem het zelf ook wel eens een afwijking. Sinds tien jaar heb ik een weblog en voorzie deze dagelijks van een bericht met eigen fotox92s. (http://nannesz.weblog.nl/) Dit zijn mijn drie belangrijke hobbyx92s. Daarnaast vind ik fietsen erg leuk en ben vaak te vinden in de natuur. Met name op Ameland. Je mag me wel een Ameland-freak noemen.

xa0

xa0

De lelijkste en de mooiste plek in jouw gemeente zijn:

xa0

Exe9n van de lelijkste plekken. Het braakliggende terrein, waarop ooit de Nieuwe Mounetille zou komen, is een lelijke groene plek in het centrum van Damwoude. Maak er toch iets leuks van, met bijvoorbeeld een muziekkapelletje. Een mooi parkje. Maar geen honden-uitlaatcentrum! De mooiste plek vind ik toch echt het natuurgebied bij boswachter Bijlsma: Het Houtwiel en omgeving, tussen Veenwouden en Broeksterwoude.

xa0

Wat is er de laatste tijd verbeterd in je gemeente?

xa0

De vele wandelpaden tevens fietspaden, die zijn aangelegd, zijn een aanwinst voor onze gemeente Dantumadiel. Dat is genieten van al het moois en de rust in onze Wxe2lden.

xa0

xa0

Waar ben je trots op?

Ik ben een bescheiden mens. Daarom is dit een lastige vraag, voor mij. Trots ben ik op mijn families en op mijn afkomst! Zakelijk bekeken, ben ik trots op het feit dat ik nooit met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. Dat ik ook altijd tijdig op mijn werk was.

xa0

Wat is je grootste talent?

 

Mijn grootste talent is misschien wel het feit dat ik behoorlijk nuchter kan denken en bijna altijd rustig blijf in situaties waarin rust erg belangrijk kan zijn. Raak niet snel in paniek.

xa0

Welk talent laat je onbenut?

Eerlijk gezegd had ik wel iets meer met het schrijven willen doen. Ooit heb ik wel eens met de gedachte gespeeld om een boek uit te geven. Maar ook de combinatie schrijven-fotografie had ik beter kunnen gebruiken. Het grootste talent wat ik echter onbenut laat is het kunst-schilderen. Per slot van rekening ben ik afgestudeerd als beeldend kunstenaar!

xa0

Waar krijg je energie van?

xa0

Ik krijg energie van het maken van lange wandelingen. Straks De Friese Elfstedenwandeltocht en later dit jaar De Friese Kennedymars, deze tochten geven me heel veel energie. Laat maar komenx85, ik ben er helemaal klaar voor!

 

Grootste ergernis:

xa0

Hondenbezitters die hun honden laten schijten op de stoep en openbare groenstroken, zonder dit op te ruimen. Dit is ergelijk!

xa0

xa0

Met wie zou je wel eens een goed gesprek willen voeren?

xa0

Femke Halsema, met haar zou ik nog graag eens een goed gesprek willen voeren. Echter ik maak graag een praatje met bijna iedereen, dus het zou ook zo iemand uit mijn eigen omgeving kunnen zijn.

xa0

Wie is jouw grote voorbeeld?

xa0

Eerlijk gezegd heb ik geen groot voorbeeld. Ik ben gewoon Nanne, ik probeer helemaal mezelf te zijn.

 

Ik geloof in:

Het goede van de mens. Arm of rijk, mensen met of zonder een kleurtje, gelovig of niet-kerkelijk, jong of oud, het maakt me niks uit!

xa0

Over vijf jaarx85

xa0

Dan hoop ik nog in goede gezondheid te mogen en kunnen genieten van mijn gezin. Verder hoop ik dat ik nog kan genieten van mijn vele hobbyx92s. Verder hoop ik, dat dan de politiek weer een sociaal gezicht heeft.

 

 

Stelling: Wandelen is een sport voor senioren.

Wandelen is absoluut geen sport voor alleen maar senioren! Het is juist een sport voor iedereen. Jong en oud. Omdat ouderen meer vrije tijd hebben zie je in verhouding weinig jongeren lopen. Jongeren zijn vaak met geheel andere dingen bezig en hebben daardoor minder tijd voor het wandelen. Het is nogal tijdrovend als je een lange wandeling wilt maken. Toch zie je steeds meer jongeren die ook de loopschoenen aantrekken. Kijk straks maar weer eens naar de Vierdaagse van Nijmegen. Of bij xe9xe9ndaagse wandeltochten in onze eigen omgeving. Als ik bijvoorbeeld aan Rondje Ameland denk, zie ik veel enthousiaste jongeren deze tocht van 50 kilometer lopen.

 

 

De laatste boodschap aan de lezers van deze rubriek luidt?

xa0

Laten we proberen om ons stukje Noordoost Friesland mooi en leefbaar te houden. Besef dat we in een prachtige omgeving wonen! De Wxe2lden, het prachtige Waddengebied en natuurlijk niet te vergeten: Ameland.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

0 reacties op Must hoare wie 't seit!

  1. Jannie zegt:

    Hey Nanne, wat een prachtig stukje over jezelf! Ook een mooie promotie voor wandelen en fotografie. Ik hoop dat je nog lang met plezier bezig zult zijn en dat we weer elke dag van je blog kunnen blijven genieten.

  2. johan bolijn zegt:

    je moet er ff op wachten maar dan krijg je een mooi stukje over je te lezen, nooit geweten dat je beeldend kunstenaar was, vandaar je belangstelling voor de kunstmaand op Ameland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s