Strandstoelen, De Sionsberg, Fiets-Elfstedentocht, etc.

Deze mooie oranje gekleurde strandstoelen zijn vandaag ongebruikt gebleven. Ze staan bovenop een duinrand van camping De Kiekduun Ameland. Gisteravond, bij het invallen van de duisternis, had ik al zo’n angstig vermoeden. Flarden koude zeedampen rolden vanaf de Noordzeekust over het eiland. Toch was het vanmorgen bij het opstaan xe9xe9n en al zon. Het zag er,xa0heel eventjes maar,xa0veelbelovend uit. Maar de werkelijkheid werd deze pinkstermaandag helaas anders. De zon deed verschillende malen vreselijk haar best om door te breken, het wildexa0echter niet lukken. De temperatuur was gekelderd, in vergelijking met gisteren. Toch konden we de gehele dag, tot een uur of vijf, buiten leven. Vanmorgen hadden we een ‘koffiedrinkster’ uit Dokkum op visite.xa0Gewoon even lekker gekletst overxa0’de zorg’ vanxa0de Sionsberg en alles wat daar zo’n beetje mee heeft texa0maken. Daarbij kwamen ook de stadsperikelen ter sprake. Vanmiddagxa0op ons terrasje rustig zitten puzzelen, in de korte broek en nog steeds blootvoets.xa0Voor de dagjesmensen die vandaag naar Ameland zijn gekomen, moet het koudere weertype, een grote teleurstelling geweest zijn. Het was absoluut niet het zonnige strandweer van gisteren. Het scheelde een dikke jas!xa0Af en toe gingen vandaag mijn gedachten naar de mensen op de fiets, zij die de Friese Elfstedentocht fietsen. Men heeft het enorm getroffen met het weer. Al moet het laatste stuk misschien nog een beetje zwaar geweest zijn, met die strakke tegenwind. Maar de tocht mag altijd een beetje bar zijn, zowel lopend als op de fiets. Zelf heb ik de 11-Stedentocht vier keer gefietst en zoals op een dag als vandaag, dan blijft het een beetje aan me kriebelen! Misschien toch maar weer eens ongetraind de 11-Stedentocht fietsen…!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

0 reacties op Strandstoelen, De Sionsberg, Fiets-Elfstedentocht, etc.

 1. Richtsje zegt:

  We hadden gisteravond de strandspullen ingepakt, klaar voor dagje eiland of noordholland. Vanmorgen de wolkenradar bekeken en dat was maar goed ook. We zijn naar Makkum gereden en genoten daar tot een uurtje of 2 van zon zee en strand. Daarna werd het ook daar snel frisser!
  Toch wel erg jammer, door andere geplande activiteiten kwam het er niet eerder van. En zo zal het voor anderen ook zijn geweest. Nou ja, dit was al heel lekker!

 2. Jannie zegt:

  Hoi Nanne

  Als het weer tweede pinksterdag is, kriebelt het ook bij ons en willen we er weer graag aan mee doen. Gelukkig was het mooi te volgen op omrop Fryslan.

 3. Kea zegt:

  Dan fietsen we toch samen op de tandem…
  altijd gezellig!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s