Diema van Schxf6ttler Diepholz bij oude Steenfabriek Oostrum.

 

De oude Steenfabriek tussen en Dokkum, is een gebouw wat me enorm fascineert. Niet alleen het gebouw, maar ook de bezienswaardigheden rondom deze oude, helaas in verval geraakte fabriek. Meerdere malen heb ik over de oude LOC 7742 geschreven. Te weten op 22 maart 2010 en een jaar later op 3 maart 2011. Naast deze 7742, overigens een versie in board gemaakt, staat er ook een oude DIEMA. Waarschijnlijk lang geleden in Duitsland gemaakt bij Schxf6ttler in Diepholz. Toevallig sprak ik een aardige mevrouw buiten het fabrieksterrein. Ik merkte op dat ik toch verdomd graag op het terrein wilde om fotox92s te maken en nog liever naar binnen wilde. Daar was de vriendelijke dame erg duidelijk in: Dat doen we niet, dat zou te gevaarlijk zijn. Ook voor trouwfotox92s stellen we de steenfabriek niet beschikbaar! Toch heb ik van buiten de hekken een aantal fotox92s kunnen maken. Maar wat zou ik binnen graag een kijkje willen nemen…! Lia en Gretha weten precies wat ik bedoel! Echter zij zouden nog veel meer in detail gaan.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Diema van Schxf6ttler Diepholz bij oude Steenfabriek Oostrum.

 1. rinus zegt:

  Jammer dat ze niks mee doen.
  Groetjes Rinus

  • Maarten Hoogstra zegt:

   99 % zeker dat mijn Pake Sjoerd Hoogstra machinist was op het treintje, leuk om te ontdekken. Is er iemand die de laatste 1 % kan invullen ? bevestigen ?

   • nanneoedsz zegt:

    Dat is een prachtige reactie, Maarten! Bedankt.

   • jacob zegt:

    ik betwijfel het Maarten, het treintje komt niet van deze fabriek oorspronkelijk, maar van de steenfabriek in delfzijl. Omdat dat echter de laatste noordelijke steenfabriekstrein was die nog te vinden was, heb ik dat ding overgenomen, en naar Oostrum gehaald
    Hij loopt inmiddels weer, en zal op rails terug worden geplaatst t.z.t.
    Was jou opa werkzaam in oostrum vroeger??
    groet
    jacob

 2. Goedenavond!
  Ik heb misschien wel een hele rare vraag..maar wij, een vriendinnengroepje van 6 houden een babyshower voor 3!! zwangere vriendinnen, en willen hiervoor een fotoshoot doen om deze fantastische gebeurtenis vast te leggen. Wij zouden het natuurlijk super vinden als dat bij deze mooie oude fabriek kon plaatsvinden, want we komen allemaal uit Dokkum e.o. Ik hoop dat we een reactie kunnen krijgen, wij zouden het super vinden! En we sturen natuurlijk de leukste naar jullie toe!
  Alvast bedankt in ieder geval,
  We kunnen nu geen namen doorgeven, omdat het heel officieel nog een verassing is, maar wel een telefoonnummer: 06-38010608

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s